I. ULUSLARARASI BALKAN KEMAN FESTİVALİ KAPSAMINDA MUHTEŞEM İKİ KONSER

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Edirne ve Balkanların zengin mirasını kutlamak ve ülkemizin dört bir yanından yetenekli keman sanatçılarını bir araya getirmek için organize edilen I. Uluslararası Balkan Keman Festivali kapsamında unutulmaz konserlere imza atıldı.

Prof. Ahmet Hamdi Zafer tarafından genel sanat yönetmenliği yapılan I. Uluslararası Balkan Keman Festivali kapsamında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen açılış konseri sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

İlk yarısında, Orkestra Şefi Eduardo Gonzalez Lopez yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası, dünyaca tanınmış keman sanatçısı Cihat Aşkın’a Mendelssohn keman konçertosunda başarılı bir şekilde eşlik ettiği bu özel konserin ikinci yarısında ise orkestra, senfonik repertuarın seçkin eserlerinden biri olan Mozart’ın 40. Senfonisi’ni sanatseverlerin beğenisine sundu.

Festival kapsamında düzenlenen “Öğretmenler Konseri”nde ise Cihat Aşkın, Ahmet Hamdi Zafer, Ebru Karaağaç, Sevil Ulucan Weinstein, Paloma Pierzchala, Momchil Nikolaev Enchev ve Tijana Milosevic Tana gibi isimler, kemanın büyülü dünyasını dinleyicilere aktardı. Piyanist Gülnare Tarkum, Gökçe Güven, Gizem Alkan ve Bilge Su Karaca'nın keman sanatçılarına eşlik ettikleri bu unutulmaz konserde her bir eser sanatseverleri adeta duygusal bir yolculuğa çıkardı.

Sanatseverlere keyifli bir müzik ziyafeti sunan festivalin konserleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in sanatçılara çiçek takdimi ile sona erdi.

Festival ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türkiye’de ilk defa üniversitemizde böyle bir festivalin yapılmış olması çok önemli. Birbirinden değerli ve ünlü keman virtüözlerini bir araya getiren muhteşem bir festival oldu. Burada Türkiye’nin birçok konservatuvarından toplamda 68 öğrenci yer aldı. Bu anlamda bu kıymetli festivali üniversitemize kazandıran başta Rektör Yardımcım ve Konservatuvar Müdürüm Prof. Ahmet Hamdi Zafer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bu içerik 07.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.