C Tech Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cüneyd FIRAT, 23 Ekim 2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde ağ zekası, siber güvenlik sistemleri, modelleme ve simülasyon sistemleri, uydu ve uzun menzilli güvenli haberleşme sistemleri konularını içeren teknolojik gelimeler konferansını verdi.
FIRAT, mühendislik alanında eğitim alan öğrencilerin, üniversite eğitimine paralel olarak uygulamalar yapmalarının mesleki gelişimleri için çok önemli olduğunu vurgulayarak; yeni mezunların iş başvurusunda bulunduklarında şirketler tarafından belirleyici kriter olarak tecrübelerinin dikkate alındığını söyledi.
Mühendisler açısından ileriye dönük planların yapılabileceğini ifade eden FIRAT, şunları kaydetti:“Son yıllarda ülkemizde teşvikler çok arttı. Teşvikler ve Ar-Ge konularında ülkenin eskisi gibi para problemi yok. Bir şey yapacağım diyen herkese genel manada para veriyor. Tabi bu durum sınırsız bir aktarım ya da çok kolay bir durum içermiyor. Almak için biraz takla atmanız lazım, zaten o işi yapmaya niyetlendiyseniz o taklayı atmanız gereklidir. O taklayı atamıyorsanız o işi de yapamıyorsunuz demektir.
Ekonomik alanda belli bir noktaya gelindiğinde gerekli önem verilmez ve katma değerli üretime geçilmezse ekonominin çökebileceğini ifade eden FIRAT, "Artık dünyada her şey çok hızlı, dirençli olmak kolay değil, Türkiye olarak üretmemiz gerekli. Ortadoğu ülkelerine çok sık gidiyorum, orada gerekli çalışmalarımızı da yapıyoruz. Ortadoğuda zenginlik var ama ben işi açıkçası kötü buluyorum. Çünkü bir şey üretmiyorlar, biz onlara göre çok üretiyoruz ve çalışıyoruz” dedi. Başbakanlığın oluşturduğu, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu kapsamında ülkenin yol haritaları oluşturduğunu dile getiren FIRAT, bunların il bazında 2016 ve sonra da 2023 yıllarında gerçekleştirilmesi gereken hedefler içerisinde olduğunu kaydetti.
Bu içerik 24.10.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2758 kez okundu.