9. GEZİCİ BALKAN PANORAMA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali açılış programı gerçekleştirildi.

Balkan Panorama Film Festivali Kurucusu ve Direktörü Doç. Dr. Sali Saliji ve Trakya Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Alperen Karapınar koordinatörlüğünde düzenlenen Festivale, Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve Kırcaali eski Belediye Başkanı Hasan Azis katıldı.

Doç. Dr. Sali Saliji ‘’Balkan Panorama Film Festivalinin merkezi İzmir’dir. Fakat bizler Edirne’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. Eğer “Balkanlar nasıldır?” diye merak ediyorsanız, Türkiye’den çıkmadan Edirne’yi ziyaret ederek bunu görebilirsiniz. Bu sene Gezici Balkan Panorama Film Festivali’ni misafirlerimizle bir kez daha deneyimleyeceğiz. Katılımlarınız için teşekkürler, bir hafta sürecek etkinliğimiz sayesinde keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle.’’ şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Festivalin önemi ve değerinden bahsederek başladığı konuşmasında, ‘’Trakya Üniversitesi Balkanları hedef almış bir üniversite. Balkan denilince akla gelen ilk üniversite olan Trakya Üniversitesi, her dalıyla orada olmaya çalışıyor. Gezici Balkan Panorama Film Festivali de bu amaçla düzenlenmiş etkinliklerimizden biri. Başta Doç. Dr. Sali Saliji olmak üzere hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Üniversitem adına gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.’’ dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ise ‘’Bu Festivali Edirne ilimize kazandıran kıymetli hocalarıma teşekkür ederim. Üniversitemiz ilimiz adına, Balkanlar adına güzel programlar düzenliyor. Bundan dolayı Üniversitemizin kıymetli Rektörünü tebrik ediyorum. İki hafta boyunca ilimizde çeşitli etkinlikler ve sempozyumlar gerçekleştirildi. Edirne bir medeniyet şehridir. Burada sanatın konuşulması, kültürün konuşulması, sinemanın konuşulması bizim övünmemiz gereken bir durumdur. Burada sanatın konuşulması ilin estetiğiyle, sanatıyla uygun bir durumdur. Hem sinema festivalinin hem de sanatsal etkinliklerin ilimiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Katılan sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum’’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ‘’Koridor’’ filmi gösterildi. Filmin ardından filmin başrol oyuncusu ‘’Emel Göksu‘’ ve yapımcısı ‘’İris Tahhuşoğlu’’ ile söyleşi gerçekleştirildi.

Festivalde, Türkiye ve Balkan yapımı uzun metraj ve kısa metraj kurmaca filmler gösterilmekle birlikte; ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 30 film gösterime girecek.

Bu içerik 23.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 258 kez okundu.