BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” konulu konferansın konuşmacısı Narkorehber/Narkolog Hakan Yılmaz’dı…   

Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli Narkorehber/Narkolog Hakan Yılmaz tarafından “Bağımlılıkla Mücadele” konusunda verilen konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Yılmaz, uyuşturucunun sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak kişileri zayıf düşürdüğünü ve özellikle toplumumuzun teminatı genç nesilleri tehdit ederek geleceğimize zarar verdiğini belirterek, uyuşturucunun terör örgütleri ve diğer suç örgütleri için de önemli bir finans kaynağı olduğunu söyledi. Bağımlılıkla mücadelede toplumun desteğinin önemine değinen Yılmaz, gençlerin de katkıları ile güçlendirilmiş bir bağımlılıkla mücadelenin köklü başarılara imza atılması adına gerekli olduğunu ifade etti. Yılmaz konuşmasında, uyuşturucu maddelerin gençlere yönelttiği tehdit hakkında genel bir fikir uyandırması amacıyla 2019 yılında üniversite öğrencileri arasında düzenlenen kısa film yarışmasında birinci olan ‘İki Ekmek’ adlı kısa film gösterimine de yer verdi. 

Hakan Yılmaz, narkotik maddelere, hem etkilerini hem de miktarlarını artırmak amacıyla çeşitli haşere ve tarım ilacı gibi zehirli ürünlerin eklendiğini ifade ederek, zaten yapıları itibariyle kimyasal özelliklere sahip olan bu maddelerin eklenen katkılar ile de sağlık açısından daha da tehlikeli bir hale geldiklerini vurguladı.

Yılmaz, uyuşturucu suçlarının önüne geçmek, suçu tüm delilleri ile ortaya çıkarmak, suçluları adalete teslim etmek, vatandaşların elektronik ortamda seri bir şekilde bildirimde bulunmasını sağlamak amacıyla, tamamen yerli olarak geliştirilen UYUMA (Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması) hakkında bilgi verdi ve katılımcıların söz konusu uygulamayı telefonlarına indirerek bildirimde bulunabileceklerini söyledi.  

Program, soru cevap kısmının ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu içerik 08.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 300 kez okundu.