BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VE BALKAN DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ AKADEMİSYENLERİ KİTAPLARINI REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA TAKDİM ETTİ

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenleri yeni çıkan kitaplarını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

Balkan Araştırma Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Doç. Dr. Bülent Akyay, Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Meral Jahjai, Arş. Gör. Ece Dillioğlu ve Arş. Gör. Taner Şen, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette, müellifi oldukları, editörlüklerini üstlendikleri ve Trakya Üniversitesi ile Türkiye’deki birçok üniversiteden akademisyenlerin bölüm yazarlığı yaptığı, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Yayınları’ndan çıkan 9 kitabı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim ettiler.

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin başarılı çalışmaları ile mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını ifade eden Rektör Tabakoğlu “Hocalarımızın bilimsel araştırmaları neticesinde birbirinden değerli eserler meydana geldi. Bu eserler; tarih, edebiyat, kültür ve medeniyetimize dair önemli izler taşıyor. Eserlerin bilhassa Edirne ve Balkanlar üzerine yazılmış olması Üniversitemizin uzmanlık alanına, vizyon ve misyonuna da hizmet etmektedir. Tarihimizde hala keşfedilmedik çok değerli hazineler olduğunu biliyoruz. Bu hazineleri araştıran, bulan ve günümüze taşıyarak bizlerle buluşturan kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Takdim Eserler:

Balkan Dilleri ve Edebiyatları Araştırmaları II, Editör Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet

Balkan Tarihi Araştırmaları II, Editör Doç. Dr. Bülent Akyay

Avusturya-Macaristan’ın Bosna Hersek’i işgal Tarihi (1878), Hırvatça’dan Çeviren, Notlandıran ve Değerlendiren Öğr. Gör. Dr. Enes Turbic – Editör Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur

Loşna Kongresi, Editör Öğr. Gör. Meral Jahjai, Arnavutçadan çeviren Sindi Bilibashi

1990’lardan Günümüze Yunanistan’ın Makedonya Politikası, Bilge Ustaoğlu

Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-I, Çağdaş Yunan Edebiyatı, Editörler Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu

Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-II, Boşnak Edebiyatı, Editörler Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur ve Arş. Gör. Taner Şen

Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-III, Arnavut Edebiyatı, Editör Arş. Gör. Ece Dillioğlu

Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-IV, Bulgar Edebiyatı, Editörler Prof. Dr. Zeynep Zafer ve Dr. Öğr. Üyesi Sadık Hacı

Bu içerik 01.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 639 kez okundu.