BALKANLARDAKİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR ARAYA GELDİ

Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu tarafından, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında BEKON 2023 (Balkan Eczacılık Öğrenci Kongresi) düzenlendi.

“Girişimcilik ve İnovasyon” temasıyla Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen BEKON 2023, ülkemizden ve Balkanlardan çok sayıda öğrenciyi bir araya getirdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Balkan Eczacılık Kongresine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmasında kongre hakkında bilgi veren Kongre Başkanı Merve Nur İzzet, “BEKON’un üçüncüsünü düzenlerken kendi misyonumuzu ve vizyonumuzu yansıtacak ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ olarak belirledik.” diyerek kongrenin düzenlenmesi için kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Kongre Danışma Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yılmaz, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek “Tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de inavosyon ekonomiye ve topluma fayda sağlayacak şekilde, bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi merkezine almıştır. Bu yaklaşımı benimseyen ülkeler ekonomik büyüme ve rekabet gücünü artırma adına önemli avantajlara sahiptir. Hiç şüphesiz inovatif fikirleri hayata geçiren girişimcilere büyük bir ihtiyaç vardır. Girişimciler yeni kaynakları keşfetme, yeni pazarlara ulaşma, süreçleri geliştirme ve organizasyonları yeniden yapılandırma konusunda eşsiz bir yeteneğe sahiptirler. Bu noktada BEKON’23 olarak bu önemli alanda uzman isimleri bir araya getirerek sizleri girişimcilik ve inovasyon konularında kendinizi geliştirme fırsatı sunmayı, bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra sizi bu dinamik dünyada bir adım öne taşımak için bir platform sağlamayı hedefledik. İnovasyonu destekleyen bu ortamda yeni fikirlerinizi hayata geçirebilir ve kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Unutmayın ki geleceğin liderleri bugünün girişimcileri ve inovatörleridir.” dedi.

Edirne Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Doğukan Çiftçi, eczacılar odası olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek “Ülkemizin ilk 100 yılında kat ettiği inovatif hareketler, Ar-Ge ve ilaç endüstrisi gelişimini, ikinci 100 yılda geliştirecek ve ileriye taşıyıp ülkemize katma değer katacak sizlersiniz. Bu nedenle en büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz.” dedi ve iyi bir kongre geçmesi dileğinde bulundu.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen bu kongrenin, onların hedefleri uğruna çıktıkları yolda gösterdikleri ilerlemenin somut bir adımı olduğunu ifade etti. Dekan Şeren, “BEKON’23’te bilimsel ve güncel gelişmeleri takip etmek, yeni iş fikirlerini tartışmak amacıyla eczacılık alanında çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve sektör temsilcilerini öğrencilerimizle bir araya getirmeyi planladık. Ayrıca Balkan üniversiteleri Eczacılık bölümü öğrencilerinin de katılımıyla, bölge üniversitesi olma bilinciyle ortak bir platform oluşturmayı hedefledik.” diyerek kongre hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, öğrencilerin yetkinliklerine katkı sunacak BEKON’23’ün Trakya Üniversitesinde düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek “Trakya Üniversitesi olarak 2023-2027 yılları için stratejik plan hazırladık. Hazırladığımız planın misyon kısmında bilimsel değerleri özümseyen mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştirmek, stratejik hedefleri arasında ise girişimcilik, teknolojik girişim ve inovasyon konusunda ders sayısını ve bu dersleri alan öğrenci sayısını artırmak yer almaktadır. Yaptığım incelemelerde 2023 yılında, girişimcilik konusunda 31 ders olduğunu ve derslerden 1300 öğrencinin yararlanmış olduğunu gördüm. 2027 yılı için hedefin ise ders sayısının 37’ye ve bu dersi alan öğrenci sayısının 2000’e yükseltilmesi olduğunu tespit ettim. Bu Trakya Üniversitesi olarak verdiğimiz bir sözdür. Bu bağlamda üniversitemize düşen görevler olduğu gibi öğrencilerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak bu konularda farkındalıklarını ve çabalarını artırmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimizden eğitim-öğretim süreçlerini sadece okulu bitirmek ve diploma almak olarak görmemelerini, bu süreci mezuniyetten sonraki hayatlarına en donanımlı şekilde başlamak için bir fırsat olarak değerlendirmelerini istiyoruz. Bunun için de mesleki eğitimlerinin yanında araştırmacılık, girişimcilik, yenilikçilik yönlerini, sosyal yönlerini ve iletişim yeteneklerini geliştirmek için çaba göstermelerini, Ar-Ge projelerine, sosyal sorumluluk projelerine, öğrenci topluluklarının aktivitelerine katılmalarını, üniversitelerinin ve hocalarının kendileri için sunduğu imkanların farkında olmalarını ve bunlardan sonuna kadar yararlanmalarını istiyoruz. Öğrenci kongreleri de, özellikle bu kongrenin temasının girişimcilik ve inovasyon olduğunu düşünürsek, üniversitemizin öğrencilerimizden istedikleriyle tam olarak örtüştüğünü görmekteyiz. Öğrencilerimiz bu kongre sürecinde konunun uzmanlarından meslekleri ile ilgili çalışmalar, bulgular, veriler, deneyimler konusunda bilgi alacaklar, sorular soracaklar, tartışacaklar. Başka üniversiteden gelen arkadaşlarıyla çalışmalarını paylaşacaklar. Ve her şeyden önemlisi dostluklarını geliştirecekler.” dedi ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenler ile katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardında başlayan kongre oturumları üç gün boyunca Balkan Kongre Merkezi’nde devam etti.

Bu içerik 21.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 186 kez okundu.