BİNA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SORUMLULARI BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Enerji Yönetim Birimi tarafından bina enerji verimliliği sorumluları için bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun açılış konuşması ile başlayan eğitim Trakya Üniversitesi İİBF Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda geçekleştirildi.

Kurum Enerji Yöneticisi Doç. Dr. Alper Çiçek “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin Altıncı Maddesi, İçişleri Bakanlığı’nın İlgili Genelgesi, Cumhurbaşkanlığı Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu Konulu Genelge, Kurum Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi, 2012-2023 Enerji Verimliliği Strateji Belgesi ile 2017-2023 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı doğrultusunda ve Trakya Üniversitesi 16.06.2022 tarihli Senato kararına göre Üniversitemiz bünyesinde ‘Enerji Yönetim Birimi’ kurulmuştur.” diyerek Enerji Yönetim Birimini tanıttı.

Programda ISO 50001 Baş Denetçisi Makine Mühendisi Cemil Sevinç Enerji Yönetim Sistemi ve Belgelendirmesi hakkında bilgiler aktarırken, RoyalCert Enerji Genel Müdürü Serdar Aslan konuşmasında bireysel ve kurumsal olarak enerji tasarrufunun önemini vurguladı.

Edirne Valiliği İl Enerji Yöneticisi Makine Mühendisi Gülseren Şare enerji verimliliği çalışmaları ve projeleri ile ilgili paylaşımda bulundu.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esma Mıhlayanlar binalarda enerji verimliliği uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Çevre Mühendisi Tuba Doğru tarafından ise sıfır atık ve enerji konulu sunum gerçekleştirildi.

Program sunumlarını gerçekleştirenlere teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle son buldu.

Bu içerik 17.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 168 kez okundu.