"CİNUÇEN TANRIKORUR ULUSLARARASI ARMAĞAN KİTABI" TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARINDAN ÇIKTI

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Sela Can Dökmeci’nin editörlüğünü üslendiği "Cinuçen Tanrıkorur Uluslararası Armağan Kitabı" Trakya Üniversitesi Yayınlarından çıktı.

Türk musikisinin en üretken isimlerinden biri olan Cinuçen Tanrıkorur’un çok yönlü kişiliği ve sanatkârlığı, Doç. Sela Can Dökmeci editörlüğünde hazırlanan eserlerle ele alınarak müzikologların ve araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Kitap hakkında bilgi veren Doç. Sela Can Dökmeci “Kitap, Cinuçen Tanrıkorur’un farklı yönlerinin ele alındığı 18 makaleden oluşmaktadır. Bu kitap ile birlikte, okuyucuların aklında Tanrıkorur’un çok cepheli, yeri doldurulamaz ve geçmişi geleceğe bağlayan müzisyenliği hakkında yeterince bilgi edinilmektedir. Bu noktada kitabın takdim kısmından analitik müzik yazılarına, edebî yazı ve değerlendirmelerden hatıralara kadar pek çok sanat insanının bir araya gelerek Tanrıkorur için ruh birliği oluşturduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Bu içerik 25.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 498 kez okundu.