DR. ATANAS DAFOVSKİ HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. TODOR ÇERKEZOV’DAN, REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Bulgaristan Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğr. Gör. Sadet Elmas ve Kırcaali Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Hüseyin de yer aldı.

Trakya Üniversitesinin doktor ve hemşire değişimi başta olmak üzere birçok iş birliği gerçekleştirdiği Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek, South East Europe Media Forum tarafından düzenlenen “Public Health” adlı tıp kongresine davet etti.

Başhekim Prof. Dr. Todor Çerkezov, 10-12 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan Pamporova’da gerçekleştirilecek olan “Public Health” adlı tıp kongresinde Trakya Üniversitesini de görmekten memnun kalacaklarını ifade ederek “Trakya Üniversitesi ile çok yakın ilişkilerimiz var. Trakya Üniversitesi özellikle sağlık alanında Balkanlarda önemli bir değer. Bu anlamda Trakya Üniversitesinin bu kongreye katılması oldukça kıymetli. Hem Trakya Üniversitesinin tanınırlığının artması hem de diğer katılımcıların Trakya Üniversitenin sağlık alanındaki yetkinliğini görmesi açısından önemli.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov’u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trakya Üniversitesi Balkanların sağlık üssü. Sağlık alanında deneyimli ve teknolojik gelişmeleri takip eden dinamik kadrosuyla hem ülkemize hem de Balkanlara önemli katkılar sunuyor. Trakya Üniversitesi olarak Balkanlardaki en önemli sağlık kurumlarının yer alacağı bu kapsamlı kongrede bulunmak bizim için oldukça kıymetli olacak. Bu tarz büyük organizasyonlar kurumların birbirini tanımasına, ortak yönlerini keşfetmesine ve aynı zamanda kurumlar arası iş birliğine de zemin hazırlıyor. Bu nedenle nazik davetlerinden dolayı Prof. Dr. Todor Çerkezov’a çok teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi ile ziyaret sona erdi.

Bu içerik 04.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 366 kez okundu.