DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT ATALAY, “İLK ADIM, İLK VE SON KARAR: MİLLÎ MÜCADELE VE İÇ UNSURLARI” KONULU KONFERANS VERDİ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı “İlk Adım, İlk ve Son Karar: Millî Mücadele ve İç Unsurları” başlıklı konferans çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Öğrenci ve öğretim elemanlarının yoğun ilgi gösterdiği konferansta Dr. Öğr. Üyesi Bülent Atalay, konuşmasına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bilhassa Millî Mücadele ve adları bilinen ve bilinmeyen bütün şehitlerimize rahmet ve minnet duygularını dile getirerek başladı.

Atalay, I. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devlerinin, Osmanlı Devleti’nin şahsında Türk Milletine imzalattırdığı Mondros Mütarekesi’nin, milletlerarası hukuk kurallarını altüst edercesine tatbikine tepki gösteren milletimizin Mustafa Kemal Paşa önderliğinde “Türk Millî Mücadelesi”ni başlattığını belirtti. Akabinde bu mücadelenin, en olumsuz şartlarda en başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ve bütün mazlum milletlere örnek olan antiemperyalist bir “Kutsal İsyan” aynı zamanda “Millî Cihad” olduğuna dikkat çekti.

Atalay, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kıt imkânlar dâhilinde oldukça zor şartlar altında gerçekleştirilen milli mücadele ve sonucunda kazanılan büyük başarının tüm detaylarına değinerek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Bu içerik 20.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 156 kez okundu.