ECZACILIK FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin birinci sınıf öğrencileri, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle, beyaz önlüklerini giydi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan Ergin, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yükseloğlu, 39. Bölge Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan birinci sınıf öğrencisi Yaren Çelik, 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Eczacılığın insan sağlığını koruma ve geliştirme misyonuyla önemli bir meslek olduğunu belirten Çelik, “Bugün beyaz önlüklerimizi giyerek mesleğimize adım atıyoruz. Beyaz önlük mesleğin kutsallığını ve insanların bize duyduğu güveni temsil eder. Bizler bu güvene layık olmak için azimle çalışacağız ve kendimizi sürekli geliştireceğiz.” dedi.

39. Bölge Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, konuşmasına öğrencilerin ailelerini teşekkür ederek başladı. Öğrencilerin Trakya Üniversitesinde çok yüksek nitelikli bir eğitim alacağını ifade eden Kılıçcıgil, “Buradan yeterliliği yüksek, karşılaştığı sorunlar karşısında çözüm üreten, yüzü bilimin ışığıyla aydınlanmış birer birey olarak ayrılacaksınız. Eczacılık sadece farmaktif kimyadan ibaret değildir. Eczacılık bütün değerlerin üstüne insan yaşamını koyan, hayatını insan yaşamına adayacağına yemin eden, Eczacılık Fakültesi hocaları tarafından üzerine dikilen daha sonra meslek hükmünün üzerine iyice yerleştirilen bir gömlektir.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Gülay Şeren “Bugün ilaç firmalarında dijital departmanların açıldığı toplum eczanelerinde yapay zekanın kullanılmaya başlandığı bir döneme evrilmiştir. Bu süreçte eczacılık eğitim de üniversitede bu hızlı değişime ayak uydurmaya başlamıştır.” diyerek eğitim programlarında düzenlemelere gidildiğinden bahsetti ve birçok inovatif ders eğitimlerinin de ders planlarına eklendiğini ifade etti. 

Dekan Prof. Dr. Gülay Şeren “Uluslararası yetkinliğe sahip Eczacılık Fakültesinin, önemli ölçütlerinden biri akredite olmuş, yetkinleştirilmiş eczacılık eğitimidir akreditasyon hem fakülte güvencesi hem de kalite geliştirmekle ilgili bir kavram olup fakültemizde başlayan akreditasyon süreciyle eğitim programımızın kalite güvencesinin sağlanması sürekli iyileştirilmesi uluslararası standartları karşılamasında yardımcı olması amaçlanmıştır. Bu amaçla akreditasyon sürecimiz başarıyla tamamlanmıştır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982 yılında kurulan, bölgenin en büyük ve köklü eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesine hoş geldiniz. Üniversitemiz 43 bin öğrencisi ile 84 ülkeden ve en çok Balkanlardan öğrencilerin tercih ettiği üniversite olma gururunu yaşıyor. Sizler de bugün aynı gurur ve heyecanla bir ömür boyu devam edecek eczacılık yolculuğunuzun ilk adımı olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz.” dedi.

Öğrencilerin pek çok alanda önemli başarılara imza attığını söyleyen Tabakoğlu, TÜBİTAK’tan aldıkları ödüllerle girişimcilik alanında önemli başarılara ve yurtdışından misafirler ağırlayarak önemli kongrelere imza attıklarını ifade etti. 

Rektör Tabakoğlu “Beyaz önlük giydiğiniz andan itibaren esasen bu mesleğin sorumluluğunu da üstleniyorsunuz. Lütfen bu önlüğü kirletmeyin. Güleryüzünüzü ve tatlı dilinizi önlüğünüzün kenarına iliştirin.” diyerek öğrencilerin eğitim yolculuklarını kutladığını belirtti.

Eczacılık Fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesinin ardından program sona erdi.

Bu içerik 16.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 484 kez okundu.