EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler törende keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören ile mezuniyet sevincini paylaştı. Ailelerin de katıldığı tören sonunda öğrenciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ve ardından üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Edebiyat Fakültesi birincisi ve aynı zamanda Almanca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisi Gıorkem Sakalı Chasan “Burada geçirdiğim 4 yıl hayatımın en değerli ve en unutulmaz yıllarından oldu. Almanca Mütercim Tercümanlık bölümüne adım attığım ilk gün içimde yeni insanlar tanımanın, yeni bilgiler öğrenmenin heyecanı vardı. Geriye dönüp baktığımda bu 4 yılın beni ne kadar değiştirdiğini ve geliştirdiğini görüyorum” diyerek bu süreçte edindiği bilgi ve tecrübelerin meslek hayatında çok değerli olacağını ifade etti.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu mezun öğrencilere çok güzel bir şehirde ve üniversitede okuduklarını belirterek mezun olsalar bile şehrin ve üniversitenin hayatlarında önemli bir iz bırakacağını söyledi. Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Topaloğlu “Nefes aldığınız sürece mutlaka bir gelecek fikriniz, hayaliniz, hedefiniz, beklentiniz olsun. Şairin dediği gibi insan, umut ettiği kadar yaşar. Kanaatime göre insanı yarına bağlayan ve anlamlı kılan esas şey, budur. Bununla birlikte başarı, asla bir tesadüf değildir. Onun arkasında, çok iyi bir planlama, programlama ve disiplin yer almaktadır. Bu itibarla geleceğinizi, bu temel kavramlara göre inşa ediniz. Planlı, programlı ve disiplinli olmak, sizi hayat karşısında mutlaka başarılı kılacaktır.” diyerek ayrıca bütün iş, işlem ve ilişkilerinde insanı merkeze koymalarını ve asla ötekileştirici olmamalarını vurguladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer bugün öğrencileri uğurladıklarını ama bunun bir veda olmadığını belirterek “Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın.” diyerek mezun öğrencileri kutladı ve meslek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti.
Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere Trakya Üniversitesinden aldıkları eğitim ve donanımla ülkesine, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olmaları tavsiyesinde bulunarak başarılı bir meslek hayatı ile sağlıklı ve huzurlu yaşam diledi. Hedeflerinin eğitimin her alanında ve safhasında nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Tabakoğlu, mezunların bugünlere gelmesinde deneyim ve bilgilerini onlara aktaran değerli öğretim elemanları ile üzerlerinde emekleri bulunan ailelere teşekkür etti.
Bölümlerinde dereceye giren ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler plaket ve mezuniyet belgelerini hocalarının ellerinden aldı.
Tören, mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla meslek yemini etmesi ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Bu içerik 04.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 454 kez okundu.