EDİRNE SOSYAL BİLİMLER YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olan yaklaşık 500 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, diplomalarını alan öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, il müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ve Edirne Belediyesi Bandosu gösterisinin ardından başlayan törende mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi Sosyal Hizmetler Programı öğrencisi Şeyma Akgül, “Üniversite hayatımızı bugün mezuniyetle taçlandırırken mutluluğu ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Her birimiz bu okulun bir parçası olarak kendi hikâyemizi yazdık mezuniyetimiz bu yolda atacağımız son adım değil sadece bir başlangıçtır.” diyerek her zaman bilgi ve deneyimlerini aktaran, hayatlarının her anında yanında olan akademisyenlere teşekkür etti.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler konuşmasına Gazze’de Filistinlilere soykırım uygulayan İsrail’i kınayarak başladı. Daha sonra konuşmasında ailelere ve öğrencilere seslenen Hatipler “Eğitim bilindiği üzere bir yanıyla yaşama hazırlık ve meslek edinme olsa da diğer yanıyla hayatla bağ kurmanın en önemli yoludur. Bu yol ilk insandan bugüne kadar ışık olmuş ve tüm insanlığı aydınlatmıştır. Eğitim ışığı düşünmenin, mutlu ve kaliteli yaşamın, ekonomik refahın eşitlik ve adaletin bağımsızlık ve özgürlüğün özgüven ve ulusal kalkınmanın anahtarıdır.” dedi.

Trakya Üniversitesinin Türkiye’nin ve Balkanlar’ın ilim kalesi, en köklü ve en eski yüksekokulu olduğundan bahseden Hatipler, eğitimin önem ve kapsamını göz önünde tutarak öğrencilere meslek derslerinin başarılı bir şekilde öğretilmesinin yanı sıra; kendini bulma ve kendisi olma yolunda öncülük etmek, sosyal gelişime yardımcı olmak, öğrenme ve hayata anlam katma konusunda onları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer konuşmasında mezun öğrencilerin elde ettikleri başarıların ve topluma olan katkılarının öğrencilerin aileleri kadar Trakya Üniversitesini de yücelteceğini ve onurlandıracağını söyledi. Öğrencilerin ailelerini tebrik eden Zafer, ailelerin törendeki yerinin en az öğrenciler kadar önemli olduğunu vurgulayarak, verdikleri maddi ve manevi emekten dolayı teşekkür etti.

Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin Trakya Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak hayatta başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her türlü fedakârlığı yaparak evlatlarını yetiştiren aileleri ve kendi bilgi birikimini öğrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından akademik ve idari personele başarı ödülleri verildi.

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.

Bu içerik 12.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 270 kez okundu.