Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 137 öğrenci, törende diplomalarını alarak mezun oldu.
Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci yaşandı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninde mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.
Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Meşe ile akademisyenler, öğrenciler, iş dünyasından temsilciler ve aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Türker Koç’un konuşmasıyla devam etti. Uçak Teknolojisi Programı mezunu Türker Koç, başarısında önemli payı olan ailesine ve hocalarına teşekkür ederek mezun arkadaşlarına hayatta başarılar diledi.
Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı da öğrencilerini sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları olarak yetiştirmenin ve çalışma hayatına kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 2017 yılından itibaren uygulanmaya başlayan 3+1 Eğitim Modeli kapsamında öğrencilerin çok daha donanımlı hale geldiklerini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı “Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak ve geliştirecek bir kurum olmanın bilinciyle Rektörlüğümüzün desteği ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün öncülüğünde başlattığımız 3+1 eğitim modelini başarılı bir şekilde uygulamaktayız. Bu model ile öğrencilerimiz 3 dönemi okullarda verilen teorik ve pratik dersler ile 1 dönemi ise işyerlerinde uygulama eğitimi ile tamamlamaktalar. Bu sayede öğrencilerimiz edindikleri tüm bilgi ve becerileri iş yerlerindeki uzman kişilerin denetiminde pekiştirme imkânı bulmakta ve 14 haftalık iş tecrübesine sahip teknik elemanlar olarak mezun olabilmekteler. Bu süreç sonunda gerek iş yerlerinden gerekse öğrencilerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizleri daha da heyecanlandırmakta ve motive etmektedir. Üniversitemiz bu kapsamda her geçen gün yeni bir kurum ve kuruluşla protokoller imzalayarak öğrencilerimize stajları için yeni imkânlar sunmaktadır. Bu doğrultuda sürekli gelişen ve yenilenen teknolojinin takipçisi olmaya, öğrencilerimizi bu gelişmeler ışığında bilimsel bilgi ve tecrübeler ile donatmaya ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
Törende ailelere de seslenen Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, öğrencilerin bugüne gelmelerinde en büyük fedakârlığın ve emeğin ailelerine ait olduğunu belirterek “Onların bu günlere geliş süreçlerinin her aşamasında hiçbir karşılık beklemeden verdiğiniz destek, sağladığınız tüm imkânlar ve yapmış olduğunuz fedakârlıklar için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gurur ve onurun en büyük pay sahibi sizlersiniz. ” ifadelerini kullandı.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da öğrencilerin nitelikli mesleki eğitim alabilmelerine yönelik çalışma ve hedefleri başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, mezun öğrencilerin sektörlerin beklentilerinin karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inandıklarını dile getirdi. Öğrencileri hayata kazandırmak noktasında bundan sonra da aynı gayretle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Trakya Üniversitesi, ülkemizde Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi gibi seçkin üniversiteler ile birlikte 1982 yılında kurulmuş, 40 yıllık geçmişe sahip köklü bir üniversitedir. Bir bölge üniversitesi olarak kurulan Trakya Üniversitesi geçmişten günümüze bünyesinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi gibi üç üniversite çıkartmıştır. 15 kampüsü, 14 fakültesi, 5 yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü ve 39 araştırma merkezi ile Trakya Üniversitesi, kent ve bölgesinin lokomotifi konumunda büyük bir güçtür. Asıl gücümüzü ise ülkemizin ve dünyanın her yerinden gelen öğrencilerimiz, bizleri her yerde başarıyla temsil eden mezunlarımız ile akademik, idari kadromuz ve tüm çalışanlarımızdan alıyoruz. Deneyimli, dinamik ve her biri alanlarında yetkin öğretim kadrosuyla ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, üniversite-sanayi ve toplum bütünleşmesine önemli katkılar sağlayan bir üniversite olarak büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilerin gittikleri her yerde ve üstlendikleri her görevde Trakya Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ve güvendiğini dile getirdi. Meslek yüksekokullarının ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere artan bir öneme sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bölgemizin ve ülkemizin bu misyonuna katkıda bulundukları için mutluluk duyduklarını kaydetti. Mezun öğrencileri tebrik ederek meslek yaşamlarında başarılar da dileyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin yetişmesinde büyük emekler veren ailelere ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.
Törende açılış konuşmalarının ardından okullarını derece ile tamamlayan öğrencilerden Türker Koç, Batuhan Taşhan ve Emre Çankal ile Busenur Fil’e plaketleri takdim edildi. Daha sonra ise bölümlerde dereceye giren öğrencilere bölüm başkanları ve hocaları tarafından başarı belgeleri verildi.
Törende ayrıca kuruma uzun yıllar hizmet etmiş ve emekliye ayrılmış öğretim üyeleri ile 3+1 Eğitim sistemi kapsamında öğrencilerin teorik bilgilerine ek olarak mesleki niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilme olanaklarını artırmak amacıyla staj imkânı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine de plaket takdim edildi.
Öğretim elemanları tarafından öğrencilere temsili diplomalarının verilmesiyle devam eden mezuniyet töreni, öğrencilerin meslek andını okuması ve kep atmasıyla son buldu.
Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni kapsamında ayrıca Balkan Kongre Merkezi Fuyaesi’nde öğrencilerin, akademisyenlerin katkılarıyla hazırlamış oldukları özgün eserlerden oluşan fotoğraf ve tipografi sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Küratörlüğünü Öğr. Gör. Oya Tong’un yaptığı ve mezun öğrencilerin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi ile öğrencilerin Öğr. Gör. Dr. Serdar Dalgalıdere öncülüğünde hazırladıkları tipografik çalışmalardan oluşan Anti-T-Korona Sergisi izleyicilerle buluştu.