EĞİTİM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 2023-2024 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Balkan Kongre Merkezinde iki oturum halinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet sevincini kep atarak kutladı. Öğrencilerin mezuniyet coşkusuna aileleri de ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Koro ve Orkestrasının mini konseri ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Osman Musaoğlu şefliğinde gerçekleşen konserde “Öğretmen Marşı” nı Şevval Tarakçı yönetti. Konserin ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filmiyle birlikte Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Balkan Orkestrası’nın Balkan müziklerinden oluşan konseri dinleyici ile buluştu.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi ve Eğitim Fakültesi birincisi Bilge Selanik “Lisans hayatım boyunca hayalini kurduğum hedeflediğim ve bu doğrultuda emek verdiğim yerde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm bu süreçte bizlere emek veren ve bizi destekleyen okulumuza ve değerli hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi ve öğretmen kimlikleriyle hayatlarının yeni bir dönemine başlayacak tüm meslektaşlarına başarı diledi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, bugün iki oturumla mezuniyetin gerçekleşeceğini, bu törenlerle 632 öğrenci mezun edeceklerini söyledi ve fakülte hakkında bilgi verdi. Maden “Fakülte olarak amacımız, öğretmenlik mesleği için belirlenen ulusal ve uluslararası standartlarda bir eğitim vermek ve fakültemizde eğitim gören öğretmen adaylarına öğretmen mesleği yeterliliklerini en üst düzeyde kazandırmaktır. Bu amaca büyük oranda ulaştığımıza da inanıyorum. Üniversitemiz 2 yıllık YÖKAK tarafından akredite edilirken bizim fakültemiz geçen sene 8 programda akredite oldu. Bu sene de sınıf öğretmenliği programının da akredite olmasıyla birlikte akredite program sayısını 9’a çıkardık ve fakültemiz üniversitemizin en çok akredite olan fakülteleri arasına girmiş oldu.” dedi. Öğrencilere hitap eden Maden, Trakya Üniversitesinden mezun olmanın büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Ailelere de seslenen Maden, “Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı hizmet etme mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Bundan sonra onların yaptıklarıyla onur duyacaksınız. Bugün Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak bu mutluluğu yaşarken öğrencilerimizin arkasındaki en büyük gücün siz veliler olduğunu çok iyi biliyoruz. Evlatlarınız sizden aldıkları güç ve azimle bu rütbeye ulaştılar. Tüm genç öğretmenler adına sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise konuşmasında “Sevgili mezunlarımız buraya öğrenci olarak geldiniz, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yapacak yetkinliğe eriştiniz. Bundan sonra burada öğrendiklerinizi, bu bilgileri ve deneyimleri öğrencilerinize aktaracaksınız. Ancak pandemi döneminde bilginin ne kadar hızlı yenilendiğini yaşayarak gördük. Bugün için doğru olan bilgi yarın yanlış olabiliyor. Bu nedenle öğretmen olarak sizler, mesleklerinizi icra ederken mesleğinizle ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve kendinizi sürekli geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.” diyerek mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Törene video mesaj yoluyla katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne bizim tarihimizin en müstesna şehirlerinden biri. Burada öğrencilik yapmak gerçekten bir ayrıcalık. Çünkü Edirne’nin kendisi bir öğretmen, bir başkent. İşte bu müstesna şehir, sizleri de bağrında bir öğretmen gibi yetiştirdi.” diyerek öğrencilerin üzerinde emeği olan aileler ve akademisyenleri tebrik etti.

Tören, mezun öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Bu içerik 12.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 891 kez okundu.