GÜZEL SANATLAR FAKÜLTEMİZDE METAL HEYKEL, MADALYON VE TAKI SERGİSİ

Trakya Üniversitesi’nin tarihi gar binasındaki Güzel Sanatlar Fakültesi güzel bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Sofya Ulusal Sanat Akademisi Metal Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Metal Heykel, Madalyon ve Takı Sergisi”, 15 Ekim 2024 tarihinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, üniversitenin üst düzey yöneticileri, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Rodoslava Kafedzhiyska ve kalabalık bir öğrenci topluluğunun katıldığı törenle açıldı.

Serginin açılışında ilk olarak söz alan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel konuk sanatçılar ve açılışa katılanlara hoş geldiniz dedi. Bulgaristan Sofya Ulusal Sanat Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Velislav Kolev konuşmasında, sanatın her iki ülke arasındaki yakınlaşmaya olan katkısından söz etti. Bulgaristan eski Kültür Bakanı Prof. Velislav Minekov ise Edirne’yi çok sevdiğini belirterek bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini dilediğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise serginin böylesine tarihi bir mekânda yapılmasının önemine değinerek, Sofya İle Edirne’nin tarihsel konumlarının sanata yansımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sergiye, Sofya Tasarım ve Uygulamalı Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arsen Minkov, Eğitim, Proje ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Svilena Çelebiyska ve Doç. Emil Baçiyski de katıldı.

Toplam 30 sanatçıya ait birbirinden güzel ve etkili 42 adet eserin yer aldığı sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarihi fuayesinde gezilebilir.


Bu içerik 15.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 116 kez okundu.