HAMZADERE BÖLGESİ TARIM ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası ve Bölgenin Ziraat Odalarının katkılarıyla düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Hamzadere Bölgesi Tarım Zirvesi’, Edirne’nin Keşan ilçesinde gerçekleştirildi.

Zirveye, Trakya Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Burak İşçimen katıldı.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi’nin moderatörlüğünü üstlendiği “Hamzadere Bölgesi Tarım Zirvesi” düzenlendi. Bölgedeki kuraklık ile alternatif üretim modelleri ve alınacak önlemlerin bilimsel bulgular çerçevesinde değerlendirildiği zirvede Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Orak “Keşan Tarımında Kurağa Dayanıklı Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Önemi ve Kullanılma Potansiyeli”, Prof. Dr. Fadul Önemli “Bölge Tarımından İklim Değişikliğinin Etkisi (Ayçiçeği Örnekli) Yanlış Tarım Uygulamaları ve Önerileri”, Prof. Dr. Fatih Konukçu “İklim Değişimi, İklim Değişiminin ve Aşırı İklim Olaylarının Trakya Tarımına Etkileri ve Uyum Stratejileri, Prof. Dr. İsmet Başer “Abiotuk Stres Faktörlerinden Kuraklık ve düşük ya da Yüksek Sıcaklığın Buğday Üretimine Etkileri”, Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Yalçın Kaya “Küresel İklim Değişikliğinde Yağlı Tohumların Ülkemizdeki Geleceği”, Prof. Dr. Mustafa Tan “Keşan Tarımında Kurağa Dayanıklı Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Önemi ve Kullanılma Potansiyeli” Prof. Dr. Cem Tokatlı “İklim Değişikliğinden En Çok Etkilenen Tatlısu Habitatları Üzerindeki Tarımsal Kirlilik Baskısı: Meriç-Ergene Nehir Havzası”, Doç. Dr. Süleyman Kök “İklim Değişikliğine Dayalı Keşan’ın Yok Olan Çiftlik Hayvan Gen Kaynakları Başlığı Altında Keşan’da Kaybolan Hayvan Irkları ve Verim Özellikleri” ve Doç. Dr. Necmi Beşer “İklim Değişikliği ve Çeltik Tarıma Üzerine Beklenen Etkileri” adlı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Bu içerik 10.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 242 kez okundu.