HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Rektör Yrd. Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Adnan Ayte, Havsa Belediye Başkan Vekili Fevziye Çoban, Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, öğrenciler, aileleri ile Yüksekokulun akademik ve idari personeli katıldı.
Tören Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun video konuşması ile başladı. Öğrenciler adına konuşmayı Meslek Yüksekokulu birincisi Sıla Özcan yaptı. Sıla Özcan “Hayatımızın bir sayfasını acı-tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını ise yeni beklenti ve umutlarla açıyoruz. Bizim için asıl mücadele şimdi başlıyor. Hayatta yenilmekten kaybetmekten korkmayınız. Önemli olan azim ve kararlılıkla hedeflerimize ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu. “ Diplomayı aldınız, ne yazık ki asıl yarış bundan sonra başlıyor. Bu yüzden çok çalışmanız ve araştırmanız gerekiyor. Eskiden ‘icat çıkarma’ tabiri kullanılıyordu. Biz artık size bunun tersini yapmanızı söylüyoruz, icat çıkarmanızı bekliyoruz.” diyerek mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Aydoğdu, öğrencilerin yetiştirilmesinden dolayı akademisyenleri tebrik etti.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan “Bugün hem gururu hem de hüznü birlikte yaşıyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz çünkü bir nesil öğrencimizi daha mezun ediyoruz. Hüzünlüyüz çünkü sabahları tatlı bir telaş içinde koşturan ve gülen yüzleri ile bize günaydın hocam diyen öğrencilerimizin bazılarını bundan sonra göremeyeceğiz” dedi.
Tören Havsa Meslek Yüksekokulu’ndan derece ile mezun olan öğrencilere belge verilmesi ile devam etti. Eğitim-öğretim yılı içinde yapılan etkinliklere katılan öğrencilere plaket verildi. Göreve yeni başlayan öğretim elemanlarına belge takdimi yapıldı.
Ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Daha sonra meslek andının okunması ve kep atma seremonisi gerçekleştirildi. Tören, Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan öğrencilerin hazırladığı Mezuniyet Konseri ile sona erdi.

Bu içerik 02.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 291 kez okundu.