İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlenmesi başlayan tören, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Mezunlar adına konuşma yapan Elif Yaren Demircan “ Eğitim gördüğümüz süre boyunca bizlere okuduğumuz bölümün özünü kavramamız için her daim rehber olan ve ışık tutan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Fakülteden ayrılmanın hüznünü yaşıyor olsak da her sonun yeni bir başlangıcı olduğuna inanıyorum.” diyerek arkadaşlarına meslek hayatlarında başarı diledi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk “ Birlikte geçirdiğimiz 4 yıl çabucak geldi geçti elbette her bir başlangıcın bir sonu vardır. Üniversite hayatının da resmi anlamda bir sonu var ve sizler şimdilik bu sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Oysaki bilginin sonu yoktur. Bilgilendikçe bildiklerinizin bilmedikleriniz yanında çok az olduğunu idrak edersiniz. Bu bakımdan her ne kadar üniversiteyi bitirmiş olsanız dahi beşikten mezara ilim düsturu gereği öğrenme hevesinizin hiç eksilmemesini dilerim.” dedi. İlahiyat Fakültesi hakkında bilgi verdikten sonra Öztürk, Trakya Üniversitesi çatısı altında ilim geleneğine dayanarak, yüksek tahsillerini tamamlamış olduklarından dolayı mezun öğrencilerin şanslı olduklarını ifade etti. Bilginin davranışa dönüşmesi ve hayat tarzı haline gelmesi gerektiğinden bahseden Öztürk, “Aklınızdan asla çıkarmayacağınız husus sahip olduğumuz bilgi ve kabullendiğimiz değerler dünyasına uygun hareket etmektir. Bilginizle olduğu kadar ahlakınızla, davranışlarınızla da insanlara örnek olmak zorundasınız.” diyerek mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer mezun öğrencilerin zorlu bir yarıştan çıktıklarını belirterek, dürüstlükten asla ödün vermemeleri gerektiğini söyledi. Verdikleri emeklerden dolayı öğrencilere teşekkür etti ve meslek hayatlarında başarı temenni etti.
Video mesaj yoluyla törene katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere seslenerek eğitimin çok uzun bir yolculuk olduğundan ve her zaman kendini geliştirmek için çalışanların başarılı olacağını vurgulayarak, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Tabakoğlu, mezun olan öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti. Tören, mezun olan öğrencilere hocaları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek yemininin okunması ve öğrencilerin coşkuyla keplerini atması ile sona erdi.

Bu içerik 05.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 290 kez okundu.