KLİNİK ECZACILIK UZMANLIK EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında Klinik Eczacılık Uzmanlık Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş tarafından imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Klinik Eczacılık Uzmanlık Eğitimi verme yetkisine başvurma sürecindeki ilk adım tamamlandı.

Protokolün imzalanmasının amaçlarından biri Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ile yerleştirilen ve asistanlık süreci sonunda uzman klinik eczacı olarak hastanelerde görev yapan eczacıların ilaç tedavisi ile ilgili iş yükünü ve ilaç ile ilişkili problemleri azaltmaktır. Ayrıca, dünyada yaygın olarak yer alan örnekler göz önüne alındığında ülkemizde de hastanelerde görev almaya başlayan uzman klinik eczacıların hastanelerdeki iş yükünü paylaşarak tedavi kalitesini artırmaya destek olacağı öngörülmektedir.

Bu içerik 25.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 435 kez okundu.