LÖRRACH BELEDİYE BAŞKANI JÖRG LUTZ’A ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Doç. Dr. Yıldırım Tuğlu ve Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz’dan oluşan heyet Lörrach Belediye Başkanı Jörg Lutz’u ziyaret etti.

Lörrach Belediye Başkanı Jörg Lutz, Trakya Üniversitesi heyeti ve DHBW Lörrach Üniversitesi temsilcilerinin Lörrach Belediyesi ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Lutz, Edirne ile Lörrach'ın kardeş şehirler olduğunu vurgulayarak, Lörrach'ta da Edirne'ye benzer şekilde İsviçre'den yoğun alışveriş yapmak üzere gelen vatandaşların olduğunu belirtti. Şehirden İsviçre'ye yaklaşık 5.000 kişinin seyahat ettiğine değinerek, bu durumun Lörrach'ta artan kiralar ve vergilere yansıdığını dile getirdi. Lutz ayrıca, akademik alanda uzman ihtiyacının ve öğrenme yöntemlerinin değiştiği, yapay zekanın her alanda etkili olduğu ve bu doğrultuda öğrencilerin yetiştirilmesi gerektiği konularında önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek yıl yapılacak Edirne ziyaretine de işaret ederek, üniversiteler arası iş birliklerinin daha da güçlenmesini beklediklerini ifade etti.

Rektör Tabakoğlu, Covid 19 pandemi öncesi Prof. Dr. Manfred Raupp ve heyeti tarafından yapılan ziyaretten bahsederek, Nisan 2024 tarihinde DHBW Lörrach Üniversitesi Rektörü Gerhard Jager, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Johannes Kern ve Manfred Raupp tarafından yapılan ziyaretle birlikte ilişkilerin ivme kazandığını ifade etti. DHBW Lörrach Üniversitesi Rektörü Gerhard Jager’e daveti için teşekkür ederek, Edirne ve Lörrach’ın kardeş şehirler olduğunu, Lörrach’ta birçok soydaşlarımızın yer aldığını, onların varlığıyla iş birliğinin daha da güçleneceğini, gerçekleştirilecek ziyaretlerle birlikte üniversiteler arası iş birliklerinin sağlam zemine oturacağını ifade etti

DHBW Lörrach Üniversitesi Rektörü Gerhard Jager ise Lörrach ve Edirne arası ilişkilere üniversiteler olarak ön ayak olunmasından memnun olduklarını sözlerine ekleyerek Belediye Başkanı Jörg Lutz’a ilişkilerin gelişmesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Rektör Gerhard Jager Trakya Üniversitesi tarafından candan bir kabulle karşılandıklarını ve bu durumun üniversiteler ve şehirler arasında gerçekleşecek iş birlikleri için umut vaat ettiğini ifade etti.

Bu içerik 09.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 389 kez okundu.