MİMARLIK FAKÜLTESİ MEZUNLARINI UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet coşkusunu düzenlenen törenle yaşadı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyetlerini cübbe giyip, kep atarak kutladı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği törene öğrencilerin coşkusu damga vurdu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan etkinlikte ardından açılış konuşmalarına geçildi. Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi Şara Çağla Balkaya hayalini kurduğu Mimarlık Fakültesinden mezun olmanın gururunu yaşadığını söyleyerek hep birlikte hayallerini gerçekleştirdikleri, bilgi ve becerilerini geliştirdikleri 4 yıllık süreçte, emeği geçen herkese teşekkür etti. Mezun arkadaşlarına meslek hayatlarında başarı diledi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, Fakülte hakkında bilgi verdikten sonra mezunlara seslenerek “Sevgili mezunlar, ülkemizde etkisini sürdüren Covid- 19 pandemisi ve deprem felaketi nedeniyle 2020 girişli olan sizler üniversite yaşamınızın bir bölümünü uzaktan sürdürmek zorunda kaldınız. Bütün bunlara rağmen üniversitemizin sağladığı teknik altyapı ve öğretim elemanlarımızın özverili çabasıyla siz sevgili öğrenciler mimarlık eğitiminin tüm gereklerini karşılayarak olanaksızı olanaklı hale getirdiniz.” diyerek öğrencileri tebrik etti. 

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verdikten sonra mezun öğrencilere seslenerek “ Öğrenciliğiniz daha yeni başlıyor çalışmakta hiç geç kalmayın daha fazlasını her zaman isteyin bir yanlış gördüğünüzde onu mutlaka düzeltin. Sadece işinizde iyi olmakla kalmayın. Ülkenin bütün meselelerine kafa yormaya çalışın. Belki çok önemli yöneticiler, liderler olacaksınız bizde Trakya Üniversitesi olarak sizinle gurur duyacağız.” diyerek mezun öğrencileri çok parlak bir gelecek beklediğini ifade etti ve emekleri için teşekkür etti.

Tören, fakültelerinde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Bu içerik 17.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 269 kez okundu.