NİMRİ KULLUKLARI YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Ayvalık Karagöz Sanat Evi ve Nimri Köyü Muhtarlığı iş birliğinde düzenlenen Nimri Kullukları Çağdaş Plastik Yorumlar Proje Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Elazığ’ın Keban İlçesi Nimri Köyü’nde, kökleri yüzyıllar öncesine dayanan ve Türkiye’de genel olarak ‘Kulluk’ olarak adlandırılan tarihi anıtsal yapıların kültürel mirasına sahip çıkmak için düzenlenen yarışmada ödül almaya hak kazanan Trakya Üniversitesi öğrencileri Seher Özcan ve Yasemin Nilay Soykan, ödüllerini organizasyon komitesi üyelerinden aldılar.

Başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Neslihan Pala’nın, Anadolu Üniversitesinden Prof. Rahmi Atalay, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Arzu Atıl, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Refa Emrali ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Ercan Yılmaz jüri üyeliği görevlerini üstlendiği yarışmaya başvuran 14 eser içerisinde yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunan 6 eser Nimri Köyü’nde yerlerini aldı.

Yarışma ve kulluklar hakkında bilgi veren Karagöz Sanat Evi Sanat Yönetmeni Kenan Öztürk, kullukları bu proje sayesinde yenileyerek bu kültürel mirası geleceğe taşıdıklarını söyledi.

Elazığ’ın yerel televizyonu Kanal 23’e açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı ve Yarışma Jüri Üyesi Doç. Ercan Yılmaz “Geleneksel değerlerimizi modern zamana taşırken bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunların aşılmasını sağlayan en güzel örneğin imza attığımız proje ve yarışma olduğunu düşünüyorum. Bu çalışma ile iki önemli sorunu aşıyoruz. İlki, gelenekle modern zamanların ilişkisini kurmak. İkinci ise imece ruhunu ile birçok kurumun iş birliğinde böyle bir projeyi hayata geçirmek. Projeye ve yarışmaya katkı veren tüm kurumlara teşekkür ediyor, öğrencilerimizi de başarılarından ötürü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Bu içerik 01.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 331 kez okundu.