PROF. DR. ABİDİN TEMİZER’DEN, REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abidin Temizer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Balkan Araştırma Enstitüsü Öğr. Gör. Dr. Enes Turbic de yer aldı. Ziyarette 2019 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen ve 2024 yılında dokuzuncusu yapılması planlanan "Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu" hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Abidin Temizer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “2019 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz ve Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Karadağ Montenegro Üniversitesinden Prof. Dr. Šerbo Rastoder gibi önemli isimlerin katkı sağladığı Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nu oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştik. Balkanlar misyonu ve vizyonu olan bir üniversite olarak bu tarz organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Bu anlamda 2024 yılında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi‘nde düzenlenecek olan Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’na elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi.

Bu içerik 15.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 281 kez okundu.