PROF. DR. METİN AYDOĞDU, TİRAN’DA DÜZENLENEN “4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLEGENCE BASED TRANSFORMATION OF TECHNOLOGY AND BUSINESS TRENDS” ADLI KONFERANSA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Arnavutluk’un Tiran şehrinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “International Conference On Intellegence Based Transformation of Technology and Business Trends” konferansında yer aldı.

Konferansa, Kanada Teknoloji Enstitüsü (CIT) Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Merita Xhumarı, Arnavutluk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Rexhep Meıdanı, Kanada İtalya Büyükelçisi Elissa Golberg, Tiran Belediye Başkanı Erion Velıaj, Turizm ve Çevre Bakanı Yardımcısı Almira Xhembulla, Arnavutluk Ulusal Siber Güvenlik Kurumu (AKSK) Temsilcisi Esmeralda Kazıa, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İtalya Salento Üniversitesinden Prof. Dr. Lucio De Paolıs ve Çek Cumhuriyeti Güney Bohemya Üniversitesinden Prof. Jan Pečman katıldı.

Trakya Üniversitesinin de düzenleyicileri arasında yer aldığı konferansta, Prof. Dr. Metin Aydoğdu konuşmasına, Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) hakkında bilgi vererek başladı. “BUA, akademik, kültürel ve bilimsel işbirliği konularında koordinasyonu artırmayı ve bu coğrafyanın Avrupa entegrasyonunda oynadığı rolü incelemeyi hedeflemektedir.” şeklinde konuşan Aydoğdu, Trakya Üniversitesi olarak, bu etkinlikte olduğu gibi pek çok konferans, sempozyum düzenleme gibi çalışmalarda bulunduklarını ve bundan sonra da benzer çalışmaların devam edeceğini vurguladı.  

Prof. Dr. Aydoğdu, “Akıllı teknolojiler günümüzün en önemli araştırma konuları arasında yer alıyor. Beklenti bu teknolojilerin gelecek 10-20 yılda etkinlik olarak zirve yapmasıdır.” diyerek Yüksek Öğretim Kurumumuzun organizasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye’de “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri” alanlarında üniversitelerde lisans ve önlisans programları açılacağını söyledi. Aydoğdu, bu doğrultuda Trakya Üniversitesinde de Robotik ve Yapay Zekâ ve İnsansız Araç Teknikerliği programlarının açılacağı bilgini katılımcılarla paylaştı. 

İki gün süren program, katılımcıların bildirilerini sunmalarının ardından sona erdi.

Bu içerik 18.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 218 kez okundu.