REFAKATÇİ ÖĞRENCİLER GÖREV BAŞINDA

Trakya Üniversitesi Hastanesi, vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bir projeye daha imza attı. Sağlık Hizmetleri MYO Koordinatörlüğünde kısmi zamanlı olarak işe alınan toplam 63 öğrenci, mesai saatleri içinde hastalara refakat ederek onlara her konuda yardımcı olacak.
Bu anlamlı çalışmanın başlatılması nedeniyle, Trakya Üniversitesi Hastanesi fuayesinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler’in de katılımıyla bir tören düzenlendi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof .Dr. Mustafa Tan’ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, hastane Başhekimi Prof. Dr. Alkin Çolak’ın  da katıldığı törende görev alacak öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Hatipler, yapacakları işin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ve manevi yükünün önemine değindi. Hastalarla olan ilişkinin insanın vicdanı ile olan eğitimi olduğunu da ifade eden Hatipler, böyle bir tecrübe kazanacakları için çok şanslı olduklarını ve bu vicdani tecrübenin hayatlarının ışığı olacağını sözlerine ekledi.
Projenin yürütücülüğünü yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Gülden Aynacı, bu çalışma için Sağlık Hizmetleri MYO ve Sosyal Bilimler MYO öğrencileriyle ciddi bir hazırlık ve eğitim dönemi geçirdiklerini, amaçlarının ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlara elden geldiğince yardımcı olmak olduğunu kaydederek,  Müdür Yrd. Öğr. Gör. Esra Çevik’e de emek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bu görev için belirlenen 63 öğrenci hastanenin ana giriş fuayesindeki bankoda yerlerini alacak ve mesai saatleri içinde ihtiyaç beyan eden tüm hastalara yardımcı olacaklar.
Bu içerik 14.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 1089 kez okundu.