REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KEŞAN KENT MÜZESİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Keşan Belediyesi tarafından Menzil Hastanesinin restore edilerek müzeye dönüştürülmesi ile Keşan bir Kent Müzesine kavuşmuş oldu.

Müzenin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Müzenin açılışında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Burası sadece bir müze değil aynı zamanda kültür merkezi haline dönüşecek. Bakanlık sanatçılarımızı buraya sık sık davet edeceğiz. Birlikte barış içerisinde güzel günler geçireceğiz. Bu binanın kent müzesi haline getirilmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise müzelerin, tarihimizin ve kültürümüzün tüm güzelliklerini ve inceliklerini yaşatmaya devam ettiklerini dile getirerek; Keşan gibi tarihi zenginliklerle dolu bir ilçenin en önemli eksiğinin bir müzesinin olmayışı olduğunu ifade etti. Kent Müzesi ile söz konusu eksiğin giderilmiş olduğunu belirten Tabakoğlu, müze binasının restorasyonu ve kuruluşunda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bu içerik 22.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 242 kez okundu.