REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU “ÖZGÜR FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ”NE KATILDI

Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen “Özgür Filistin Yürüyüşü”, Cuma namazının kılınmasının ardından Eski Camii önünden başlayarak PTT binası önünde son buldu. Yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da katıldı.

Platform Temsilcisi Ahmet Çetin, “Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek, "Soykırımcı ve Siyonistlerin Filistin’de katliam yaparken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Filistin’de can pazarı kurulmuş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. İnsanlık olarak hepimiz emsali görülmemiş bir zulme ve vahşete şahit oluyoruz. İki aydır bombardıman altında tutulan Filistin’de, katledilen masum bebeklerle birlikte insanlık da ölüyor. 7 Ekim’den bu yana hastaneden mülteci kampına, bebek ve çocuklardan yaşlılara, kadınlardan yaralılara varıncaya kadar, savaş hukukunu hatta insanlık onurunu yerle bir eden vahşi bir soykırıma tanıklık ediyoruz. Bu vahşete dur demek için Müslüman olmak şart değil. Bu vahşete dur demek için insan olmak yeterlidir. Son iki ayda katledilen 18 bini geçen Filistinli şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ölümden korkmayan gözü pek kahraman Gazzeliler, dualarımız sizinle, söz veriyoruz. Asla susmayacağız, asla durmayacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Çetin, “ABD'nin ve emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uygulamaktadır. Filistin halkının soykırıma karşı kendini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Mazlum Filistinli kardeşlerimizi destekliyor, Gazze’de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyoruz." dedi.

Çetin’in açıklamasının ardından Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Filistin’de yaşamını yitirenler için dua etti.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Edirne Temsilciliği tarafından Eski Camii avlusunda Filistin için sergi ve kermes düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı Edirne Temsilciliği tarafından Eski Camii avlusunda Filistin için sergi ve kermes düzenlendi. Trakya Üniversitesi öğrencilerinin atölyelerde emek vererek yaptığı resim, ayraç ve kılıflar sergide satışa sunulurken, kermeste yiyecek satışı yapıldı. TÜGVA Edirne Medya Birimi Sorumlusu ve Trakya Üniversitesi öğrencisi Sümeyye Bayram, “TÜGVA olarak bugün bir sergi ve kermesle katkı sağlamak istedik. Atölyelerimizde yaptığımız ayraçlar ve kılıfları burada satışa sunuyoruz. Çalışmalarımızı bugüne özel olarak Filistin temalı hazırladık. Kermes için de annelerimiz ve tanıdıklarımız destek oldular. Onlara teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Buradan elde edilecek gelir, TÜGVA aracılığı ile Filistin’e gönderilecek” şeklinde konuştu.

Yaşananlar, yalnızca bir Filistin meselesi değil, tüm insanlığın meselesidir…

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Filistin halkının maruz kaldığı bu zulmün sadece Filistin’in değil, tüm insanlığın davası olduğunu ifade ederken, yaşananları “zulüm” olarak nitelendirdiğini dile getirdi. Tabakoğlu, “Filistin’in maruz kaldığı bu zulmü, her platformda en iyi şekilde duyurmak adına Trakya Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmak için hazırız, bu acıya kayıtsız değiliz ve Gazze’de yaşanan acıları paylaşıyoruz.” dedi.

Yaşananların sorumlularının cezasız kalmamasını istediklerini söyleyen Tabakoğlu, uluslararası insan hakları yargı kurumlarını İsrail’in hukuk ve insanlık dışı baskı ve saldırılarına karşı net bir tavır takınarak görevlerini yerine getirmeye davet etti.

Bu içerik 19.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.