REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, TÜSAD’IN 45. YILLIK KONGRESİ – SOLUNUM 2023’TE OTURUM BAŞKANLIĞI YAPTI

Ülkemizde göğüs hastalıkları alanındaki en önemli kongrelerden biri olan SOLUNUM 2023, Antalya’da Starlight Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği TÜSAD tarafından düzenlenen kongrede Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu oturum başkanlığı yaptı.

Ülkemizde göğüs hastalıkları hekimlerinin her yıl merakla beklediği TÜSAD’ın 45. Yıllık Kongresi, yurt içinden ve yurt dışından alanından uzman bilim insanlarını bir araya getirdi. Teması “Göğüs Hastalıklarında Gelecek”, sloganı ise “Cumhuriyetin izinde, bilimin ışığında, tükenmeyen nefesle!” olan kongrede güncel konular, yeni bakış açıları, yeni teknolojiler ve yeni tedaviler ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun, Prof. Dr. Emel Ceylan ile birlikte başkanlığını yaptığı “Pandeminin Öğrettikleri” adlı oturumda Mehmet Enes Gökler “Gelecek Pandemilerin Öngörülmesi ve Yönetimi” ve Urartu Şeker “Yeni Aşı Teknolojileri ve mRNA Teknolojisinin Kanser Tedavisinde Kullanımı” adlı sunumlarıyla kongreye katkı sundular.

Bu yıl pandemiyle geçen üç yılın muhasebesinin yapılarak süreçte elde edilen kazanımların gelecekteki etkilerinin tartışılması amacıyla düzenlenen kongrede, bu kapsamda olası pandemilerin öngörülmesi ve yönetimi, yeni aşı teknolojileri ve aşı teknolojilerinin kanser tedavileriyle ilişkilendirilmesi alanında uzaman bilim insanları tarafından tartışıldı.

Bu içerik 09.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 229 kez okundu.