SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ortopedik Protez ve Ortez, Fizyoterapi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Radyoterapi, Odyometri, Elektronörofizyoloji ile Ağız ve Diş Sağlığı Teknikleri bölümlerinden mezun öğrenciler diplomalarını aldı. Öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun ile çok sayıda akademisyen, veli ve öğrenci katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan yüksekokul ve aynı zamanda Fizyoterapi Programı birincisi Sevda Yılmaz “Bu mezuniyet günüyle birlikte hayatımızın önemli bir sürecini geride bıraktık. Bizler bu süreç boyunca amaçlarımıza ulaşmak, iyi bir meslek sahibi olmak, sahip olacağımız meslekleri sorumluluklarını taşıyabilmek ve faydalı işler yapabilmek adına emek ve zamanımızı harcadık. Tüm bunları yaparken kimi zaman mutlu kimi zaman hüzünlü bazen karamsar ama çoğunlukla umutlu anlar yaşadık. Eğitimimizi tamamlayabilmek için ailelerimizden uzak kaldık. Onlar mesafelere rağmen her zaman destekleriyle bizlere yanımızda olduklarını hissettirdiler.” diyerek, ailelere ve hocalarına teşekkür etti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, Trakya Üniversitesinin kurulduğu yıldan beri sağlığın en önemli alanların da 18 program ile eğitim verildiğini ifade ederek “Okulumuzun gelecek yıllarda da sağlıkta ihtiyaç duyulan alanlarda yeni programlar açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin daha iyi uygulama eğitimini alabilmesi için üniversitemiz bünyesinde, rektörümüzün desteğiyle simülasyon laboratuvarları kurulması için altyapı çalışmalarına başladık.” dedi. Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Coşkun, Trakya Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek “Sevgili gençler bundan sonraki yaşamlarınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Einstein’ın söylediği gibi ‘Başarılı insan hayata aldığından az verir, değerli insan hayata aldığından daha fazla verir’ sözünü kulağınıza küpe etmenizi tavsiye ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Trakya Üniversitesi özellikle sağlık alanında hem sağlık hizmeti sunumu hem de sağlık programları ile bölgenin lideri konumundadır. Değerli öğrenciler böyle bir üniversiteden mezun olduğunuzu asla unutmayınız. Sizler buraya öğrenci olarak geldiniz sağlık alanı gibi kutsal bir alanda çalışacak yetkinliğe eriştiniz. Sağlık alanında bilginin ne kadar hızlı değiştiğini, yenilendiğini Covid döneminde yaşayarak gördük. Bugün için doğru olan bilgiler yarın için yanlış olabiliyor. Özellikle sağlık alanında çalışacak olan sizler mesleklerinizi icra ederken mesleklerinizle ilgili bilimsel ve teknolojik gelişimleri yakından takip etmek ve kendinizi sürekli geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın” diyerek mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her yıl sağlık alanında artan oranda istihdam edilecek mezunlar verdiklerini belirterek, ülkemizin sağlık ordusuna yeni neferler katmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mezun öğrencilerin, burada aldıkları eğitimle sağlık sisteminin çok önemli bir parçası olacaklarına inandıklarını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu sürece emek veren ailelere ve hocalara teşekkür etti.

Törende açılış konuşmalarının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu derece ile bitiren öğrencilere plaket verildi. Plaket töreninin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunması ile tören son buldu.

Bu içerik 12.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 1032 kez okundu.