ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu yaşandı. Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törende, öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen konser ile renklenen törenin açılış konuşmasını okul birincisi Gülin Aydın “Bugün burada geleceğe şekil verecek birer birey olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemiziz, dünyamızın ihtiyaçlarının ve sorumluluklarının farkındayız.” diyerek Trakya Üniversitesinden mezun olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semiha Kartal “ Varlığımızın ve gelişimimizin en büyük göstergesi olan sanat, medeniyet yolunda ortaya konulan güzelliklerdir. En güzel üretim yollarından biri sanattır. Bizler biliyoruz ki Güzel Sanatlar alanında yapılan her çalışma sanatın anlaşılmasını etkili kılmaktadır.” dedi. Kartal, Trakya Üniversitesi olarak emanet edilen değerleri korumak ve üretmek için eğitmeye devam ettiklerini ve her bireyin çalışarak ve üreterek topluma katkı sağladığını belirtti. Kartal, ayrıca hocalara sanata ve topluma duyarlı bireyler yetiştirdikleri için teşekkür etti. Mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer mezun öğrencilerin zorlu bir yarıştan çıktıklarını belirterek, dürüstlükten asla ödün vermemeleri gerektiğini söyledi. Verdikleri emeklerden dolayı öğrencilere teşekkür etti ve meslek hayatlarında başarı temenni etti.

Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere dürüstlükten, güzel ahlaktan asla vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Meslek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından okulda ve programlarında derece giren öğrencilere plaketleri verildi ve tüm öğrenciler diplomalarını aldı.

Meslek andının söylenmesiyle devam eden tören, “Mezuniyet Sergisi” ile son buldu.

Bu içerik 17.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 197 kez okundu.