SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNDEN MAXQDA PRO 2024 NİTEL VERİ ANALİZİ EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından öğretim elemanları ve öğrencilere yönelik olarak düzenlenen “MAXQDA Pro 2024 Nitel Veri Analizi Eğitimi” iki oturum şeklinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun bir katılım sağladığı eğitim, İstar Araştırma & Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı ve MAXQDA Profesyonel Eğitmeni Fırat Yılmaz tarafından verildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan daha önce Trakya Üniversitesinin kuruluşunun 40. yılı faaliyetleri kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen “MAXQDA ile Nitel Veri Analizi” eğitiminin kısıtlı katılımcıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Doğan, öğretim elemanları ve öğrencilerden eğitimin tekrarlanması ve katılımcı sayısının arttırılması yönünde çok sayıda talep aldıklarını, bu sebeple yeni bir eğitim programını hayata geçirdiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun desteği, Doç. Dr. Ebru Z. Boyacıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Elvin Dinler Kısaçtutan’ın katkılarıyla hem programın hem de eğitimin Üniversitemize kazandırıldığını belirten Doğan, nitel veri analizinde ve özellikle sosyal bilimler alanında son yıllarda oldukça rağbet gören bir program olması sebebiyle eğitim aracılığıyla öğretim elemanlarına ve öğrencilere akademik bir katkı sağlamaktan dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Doç. Dr. Ebru Z. Boyacıoğlu, eğitimin gerçekleştirilmesi ve programın Üniversite mensuplarının erişimine açılması hususunda memnuniyetlerini dile getirdi ve daha önce gerçekleştirilen eğitim programının ardından daha geniş çaplı bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise katılımcıları başarılı bir eğitim olması dileğinde bulunarak, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve benzer organizasyonların hayata geçirilmesinde gerekli desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin nitel araştırma ve analiz yöntemleri ile ilgili bilgilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalarda kullanılabilecek araştırma soruları ve tasarımları konusunda yardımcı olmak ve nitel veri analizi yöntemlerini araştırma projelerinde kullanma kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim programında, MAXQDA Eğitmeni Fırat Yılmaz tarafından belgeleri alma, kod oluşturma, değişken atama, kodlayıcılar arası uzlaşma, Maxdicto işlevleri, betimsel analiz, karşılaştırmalı analiz ve ilişkisel analiz gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin aktif olarak katılım sağladığı programda çok sayıda soru cevaplandı.

Bu içerik 11.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 404 kez okundu.