TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık ordusunun yeni neferlerini 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile uğurladı.

Tıp Fakültesinden mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan etkinlikte bando takımının gösterisiyle devam etti.

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarından kesitler sunan videonun izlenmesinin ardından öğrenciler adına bir açılış konuşması gerçekleştiren fakülte birincisi Dr. Aslı Deniz tüm hekim arkadaşlarıyla bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek “ 3 ay sonra hepimiz farklı yerlerde çalışmaya başlayacak olsakta hocalarımızın bizlere kazandırdığı hekimlik ilkeleri ile hareket edeceğimize inanıyorum.” dedi. Deniz, umutsuzlukla baş başa kaldıklarında umut aşılayan hocalarına teşekkür etti.

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım kendisinin de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu belirterek hekimliğin sadece bir meslek olmadığını hekimliğin merhametle, sevgiyle, bilgiyle yapılan gerçek bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Genç meslektaşlarım, mesleğe başladığınızda sadece hastayı tedavi etmeyeceksiniz. Aynı zamanda hastanın ailesiyle, hastanın yakınlarıyla da tedavi olmanın mutluluğunu da paylaşacaksınız. Bunun motivasyonuyla her geçen gün mesleği daha çok seveceksiniz.” diyerek hekimliği sadece bir meslek olarak görmemeleri gerektiğini, her hekimin aslında bir sanatkâr söyledi. 

Dekan Prof. Dr. Filiz Akata bu yıl Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin 50.yılını doldurduğunu belirterek “ Bugün Tıp Fakültemizden 275 öğrenci tıp doktoru olarak mezun olacaklar. Sağlık ordusunun neferleri genç meslektaşlarım 6 yıllık uzun bir eğitim sürecinin sonunda çok saygın, vicdani bir meslek olan Tıp doktoru oldunuz. Bugün hayatınız boyunca unutamayacağınız en önemli günlerden biri olacak. Hepinizi başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Sizler yüksek nitelikli sağlık hizmeti verebilecek mesleki bilgi, tutum ve beceriye sahipsiniz.” diyerek ayrıca iyi bir hekim olmanın iyi bir insan olmaktan geçtiğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer Trakya Üniversitesinin sağlık alanında köklü bir geçmişi olduğunu ifade ederek “Mezuniyet öncesi tıp programı eğitimi ile birlikte uluslararası akredite eğitim programların olduğu fakültemizde almış olduğunuz eğitim ve göstermiş olduğunuz emekleriniz sonucunda birer hekim olarak bugün mezun oluyor ve aynı heyecanla hayata atılıyorsunuz.”diyerek bundan sonraki en önemli görevlerinin mesleği yüceltmek ve geleceğe taşımak olduğunu belirtti.

 Zafer, hocalara öğrencilere iyi bir hekim olarak ülkenin sağlık alanında gücüne güç ekleyecek donanımda yetişmelerinde göstermiş oldukları çaba ve emeklerden dolayı teşekkür etti.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Beyaz önlük giydiğiniz andan itibaren esasen bu mesleğin sorumluluğunu da üstleniyorsunuz. Güleryüzünüzü ve tatlı dilinizi önlüğünüzün kenarına iliştirin.” diyerek öğrencilerin mezuniyetlerini kutladığını belirtti. Ayrıca mezun öğrencilere başarısızlıktan asla korkmamaları gerektiğini ve denemekten asla vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Meslek hayatlarında başarı olmalarını temenni etti.

Bu içerik 17.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 809 kez okundu.