TRAKYA KARİYER FUARI İKİNCİ GÜNÜNDE DE HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Trakya Üniversite ev sahipliğinde gerçekleşen ve bölgenin en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine sahip Trakya Kariyer Fuarı’nın ikinci gününde de yoğun katılım devam etti. 27-28 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen fuara on binlerce genç yetenek katılarak geleceklerine yön vermek için kamu ile özel sektör kuruluşlarının yer aldığı stantlarda temsilcilerle bir araya geldi. Fuarın ikinci gününde, Trakya Üniversitesi ve çevre illerdeki üniversitelerden gelen öğrenciler; Balkan Kongre Merkezi ve Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde kurulan stantlarda kamu ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek iş ve staj imkânları hakkında bilgi aldı.

Balkan Kongre Merkezi’nde Fuar, İkinci Günde de Sunumlarla Doludizgin Devam Etti

Trakya Kariyer Fuarı’nın ikinci gününde de 298 firma kurdukları stantlarla Balkan Kongre Merkezi ve Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelirken, Balkan Kongre Mekezi’ndeki 6 ayrı salonda geçekleşen sunumlarda öğrenciler çeşitli sektörler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Kongre Salonunda gerçekleşen söyleşilerde ilk olarak konuşma yapan DORÇE Prefabrik & İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Çebi Karahan, DORÇE Prefabrik & İnşaat’ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra “Dijital Çağda Kariyer” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Dijital Çağ’ın açıldığını belirten Süheyla Çebi Karahan, kurumların da departmanlarını dijital çağın gereklerine göre yeniden düzenlediklerini vurguladı. Karahan “Teknoloji dünyada çok hızlı geliştiği ve her şey çok hızlı dijitalleştiği için Türkiye’de ürettiğin bir ürünü dünyaya gönderirken bu dijitalleşmenin içerisinde olmak ve bu dijital çağın gerekliliklerini yakalamak gerekiyor.” diyerek yapay zekanın öneminden bahsetti ve öğrencilerin bu konuda kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

VOLTA Motor Kurucu Ortağı Mustafa İnci konuşmasında, Volta Motor’un nasıl ortaya çıktığı ve marka haline geldiği süreç hakkında bilgi verdi. İnci, şirketlerinin marka değeri kazanması için çok zorlu bir süreçten geçtiklerini, gayretleri ve girişimcilikleri sayesinde bu pazarda söz sahibi olduklarını vurgulayarak, geleceğe dair yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

ETİ Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ETİ’nin kuruluş hikayesini anlatarak başladığı konuşmasında, ETİ’nin gıda sektörünün modacısı olduğunu ifade etti. Kanatlı, esas misyonlarının insanı mutlu etmek olduğunu söyleyerek, çok büyük bir Ar-Ge departmanları olduğunu, bu sayede ihtiyaca yönelik ürünler ürettiklerini ve böylece kimseden kopya çekmeden özgün ürünler ortaya çıkardıklarını vurguladı. Kanatlı, günümüz dijital dünyasına entegre bir şekilde çalışarak kendilerini bu yöndeki ihtiyaçlara göre yenilediklerini ifade etti.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Akgül, hayat hikayesinden bahsederek başladığı konuşmasında, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birçok zorlukla mücadele ederek Salcano markasını yarattığını ifade eden Akgün, bu süreçteki yaptığı girişimleri öğrencilerle paylaştı.

Kongre Salonu’nda Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Uzmanı Sayın Elşan Memmedov’un “Gökyüzünde Kariyer”, AKBANK İnsan Kaynakları İşe Alım Uzmanı Sayın Songül Korkmaz ile Bilgi Teknolojileri İşe Alım Müdürü Sayın Özlem Pektaş’ın “AKBANK' ta Kariyer Fırsatları”, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı & Adli Destek ve Mağdur Hakları Müdürü Sayın Öznur Şahin’in “Kariyerim Adalet: Adli Yargıda Hakim ve Savcı Olmak” ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Mehmet Karadaş’ın “Sağlık Bakanlığı Teşkilatı Yapısı, Hizmete Girme, Özlük Hakları ve Çalışma Alanları” adlı konuşmaları ile öğrenci, kurum ve kuruluş buluşmaları devam etti.

Balkan Kongre Merkezi’nin diğer salonlarında da gerçekleştirilen söyleşi ve atölyelerle öğrenciler kendi kariyer alanlarına yakın kurum ve kuruluşlarla buluşmaya devam etti. Bu kapsamda TC Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından “Ekonomik Tabu Oyunu”, Work and Study tarafından “Uluslararası Staj ve Kariyer Fırsatları”, COSMOS Yazılım tarafından “Yazılım -Danışmanlık-WorkShop COSMOS’da Kariyer”, Saruhan Holding tarafından “Saruhan Holding İşe Alım Süreçlerinde Önemli Hususlar Şirket Yapısı ve Saruhan Holding'te Kariyer”, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Temsili Duruşma Salonu Kurulumu ve Temsili Duruşma”, Migros tarafından “Perakende Sektörüne Bakış Sertifika Programı”, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Sektörün Vazgeçilmez Meslekleri İş Güvenliği Uzmanlığı & Mimarlık”, Healthcare Teams Platform Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından “Temel İlk Yardım Bilgileri”, Seda Boybeyi tarafından “Shangri- La’ da Lüks Otelcilik Anlayışı Yerleştirme ve Sunulan Kariyer Fırsatları”, İPEKYOL tarafından “İş Görüşmelerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?” ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı & Adli Destek ve Mağdur Hakları Müdürlüğü tarafından “Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Kapsam ve Vizyon Tanıtımı” adlı kariyer ve staj söyleşileri ile eğitimler, canlandırmalar ve atölyeler gerçekleştirildi.

Bu içerik 29.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 235 kez okundu.