TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 42.YIL KUTLAMASI KAPSAMINDA ÖDÜL VE AKADEMİK YÜKSELTME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesinin kuruluşunun 42. Yıl dönümünde Balkan Kongre Merkezi’nde “42. Yıl Kutlaması Kapsamında Ödül ve Akademik Yükseltme Töreni” düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ve müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin geçmişi, bugünü, misyonu, vizyonu ve hedefleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi Kuruluş

Sunumuna Trakya Üniversitesinin kuruluşuyla başlayan Rektör Erhan Tabakoğlu, Üniversitenin 1361 yılında Edirne’nin fethiyle kurulduğuna ve 56 medresenin devamı olduğuna değindi. Tabakoğlu, “1488'de biz dünyanın en iyi tıp eğitimini bu topraklarda verdik. İnsanları su sesiyle, güzel kokularla tedavi ediyorduk. Çok ileri bir medeniyetin öncüsüydük.” diyerek Trakya Üniversitesi Hastanesinin geçmişinin çok eskilere dayandığını ifade etti. Ayrıca Cumhuriyetle birlikte birçok enstitünün kurulduğundan, 1982 yılında ise Trakya Üniversitesi adını aldığından bahsetti.

Trakya Üniversitesi Öğrencileri ve Çalışanları

Trakya Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları hakkında bilgi veren Tabakoğlu “44 bine yakın öğrencimiz, 1813 akademik çalışanımız, 3000 idari çalışanımız ve 80 ülkeden 4675 uluslararası öğrencisiyle büyük bir aileyiz.” dedi.

Kalite ve Akreditasyon

Tabakoğlu, ilk olarak Biyoloji bölümünün akredite belgesi aldığından daha sonra ise tüm bölümlerin teker teker akredite edildiğinden bahsetti. Çalışan ve öğrenci sayısının artmasının bir gurur kaynağı olmasının yanı sıra kaliteye de büyük önem verdiklerini ifade eden Tabakoğlu, kalite çerçevesinde “Bütün paydaşlarımızla 13 masada oturup her sorunu tekrar ettik ve bu sorunları gözden geçirdik” dedi.

Sürdürülebilir Etkinlikler

Trakya Üniversitesinde birçok etkinlik yapıldığına değinen Tabakoğlu, Cumhuriyetimizin 100.yılında 100 etkinlik yapıldığını söyledi.

Müzecilik

Trakya Üniversitesi bünyesine ait 7 müze ve 1 koleksiyon olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 1488’de kurulan Darüşşifada dünyanın en iyi tıp eğitimlerinden birinin verildiğinden ve hastaların su sesi ve gül kokularıyla iyileştirildiğinden bahsetti. Karaağaç yerleşkesindeki Doğa Tarihi Müzesinin ise en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığından bahsedip ve birçok türü içerdiğini söyledi. Ayrıca İlhan Komen ve Heykel Müzesinin, Güngör Danışman ve Güner Rıfat Arıbal Koleksiyonun en iyi uzmanlara ait eserleri içerdiğini belirtti. Milli Mücadele dönemini yansıtan Lozan Müzesinin ise Edirne’de en çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan müzelerden biri olduğundan ve Balkan Üniversiteler Birliği Müzesinin Balkan ve bölge temsilciğindeki öneminden bahsetti.Son açılan İzzet Erbay Teknoloji Müzesinde ise telefondan tıp aletlerine, televizyondan fotoğraf makinesine teknolojik anlamda hayatımızda öneme sahip birçok objenin sergilendiğini söyledi.

Bilimsel Yayıncılık

Bilimsel yayıncılıkta Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 18 bilim dergisiyle bilimsel yayıncılıkla önemli bir çıta yakaladıklarını belirtti.

Teknopark

Teknopark’ın bir başarı öyküsü haline geldiğinden bahseden Tabakoğlu, “136 şirket ve 650 çalışan ile bölgeye dinamizm katıyoruz.” dedi.Ayrıca Trakya Üniversitesi ve Kosova İşletme Teknoloji Üniversitesi (UBT) iş birliği ile uluslararası Teknopark’ın açıldığından bahsetti.

Edirne Sarayı

Osmanlı’ya 92 yıl boyunca payitahtlık yapmış bir şehrin sarayının kültürel ve manevi açıdan hak ettiği değere kavuşması için çalıştıklarını söyleyen Tabakoğlu, “Şuan çok hızlı bir şekilde Edirne Sarayı inşaa ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına devredilen ve şehrimizin en büyük mirası Edirne Sarayı yeniden ihya olacak” dedi.

Trakya Üniversitesi ve Balkanlar

Trakya Üniversitesinin kurulduğu günden beri Balkanların her noktasına ulaştığını ve ziyaret etmediği üniversite kalmadığından bahsetti. Ayrıca,Trakya Üniversitesinin YÖK’ün kararı ile uluslararası kontenjanının %80’inin Balkan ülkelerinden tahsis edildiğini belirtti.

Rektör Tabakoğlu’nun sunumundan sonra akademik ve idari personele Bilim/Sanat, Genç Bilim/Sanat İnsanı, Kalite Yönetimi Sistemi Yüksek Hizmet, Eğitime Katkı, 40.Yılını dolduran İdari Personel Hizmet ödülü ve öğrencilere Bilimsel/Sanatsal Faaliyet Başarı Belgesi verildi. Öğrenci kalite çalıştayları ve akran değerlendirme süreçlerinde görev alan, eğitim, bilim, sanat alanlarında katkı sağlayan toplam 41 kişi ödül aldı.

Bilim/Sanat dalında ödül alan Prof. Dr. Servet Altay’a ödülü takdim edilirken konuşma yapan Rektör Tabakoğlu, Altay’ın Cumhurbaşkanı’nın elinden TÜBİTAK Bilim Ödülü aldığından ve bir Tıp dergisi olan Balkan Medical Journalin editörü olarak Türkiye’yi bu alanda temsil ettiğinden bahsetti. Altay ise “Bilim ve sanat takdir edildiği yerde kalır” diyerek Trakya Üniversitesinde bilim ve sanata büyük önem verildiğinden bahsetti. Genç Bilim/Sanat İnsanı ödülü alan Doç. Dr. Alper Çiçek’in ise Trakya Üniversitesinin yeni üyesi ve pek çok önemli dergide yazılarının olduğundan bahseden Rektör Tabakoğlu, Çiçek’in genç bir araştırmacı olarak yolunun açık olduğunu ifade etti.

Ardından Kalite Yönetimi Sistemi Yüksek Hizmet dalında 25, Eğitime Katkı dalında 3, 40.yılını doldurmuş İdari Personel Hizmet dalında 3 personele ödülleri takdim edildi. Bilimsel/Sanatsal Faaliyet Başarı Belgesi almaya ise 8 öğrenci hak kazandı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören, görevde yükselen ve yeni atanan akademik personele belgelerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Bilim/Sanat Ödülü: Prof. Dr. Servet ALTAY

Genç Bilim/Sanat İnsanı Ödülü: Doç. Dr. Alper ÇİÇEK

Kalite Yönetimi Sistemi Yüksek Hizmet Ödülü: Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Prof. Dr. Tahir Altınbalık, Prof. Dr. Hilmi Kuşçu, Prof. Dr. Necdet Süt, Prof. Dr. İlknur Kumkale, Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, Prof. Dr. M. Kenan Terzioğlu, Prof. Dr. Mahmut Güler, Doç. Dr. Aysu Zekioğlu Kurtuldu, Doç. Dr. Işıl Usta Kara, Doç. Dr. İlknur Taştan Boz, Doç. Dr. Hakan Yaş, Doç. Sela Can Dökmeci, Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir,Öğr. Gör. Burak İşçimen,Öğr. Gör. Burçak Soyer Parlıyan,Öğr. Gör. Yağmur Dublen Göksu,Arş. Gör. Şeyma Yenioğlu,Daire Başkanı Türker Tüküç,Daire Başkanı Ayşe Gül Kuşlar,Şef Ömer Şahin Sakızcıoğlu

Eğitime Katkı Ödülü: Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz, Doç. Dr. Hilal Keklicek, Doç. Dr. Muhammet Gürdoğan

Bilimsel/Sanatsal Faaliyet Başarı Belgesi : Aslı Zaimoğlu, Ilgın İnaslan, Dilem Eylül Arslan, İzel Çevik, Büşra Göçen, Başak Yurtsever, Aybüke Büşra Gençer , Seher Gedik


Bu içerik 31.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 622 kez okundu.