Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, toplam 223 çalışanıyla afet bölgesinde yaraların sarılması için çalışmalar yürüten Trakya Üniversitesinde, gönüllülere teşekkür belgesi verildi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrasında bölgedeki arama-kurtarma, sağlık ve destek çalışmalarına katılan Trakya Üniversitesinin 223 gönüllü çalışanına, düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ile Trakya Üniversitesinde ve deprem bölgesinde görev yapan gönüllüler katıldı.
Trakya Üniversitesinin deprem sonrasında yapmış olduğu çalışmaların derlendiği filmin izlenmesiyle başlayan toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Millet olarak çok büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. 6 Şubat, hafızalarımızdan silinmeyecek bir tarih oldu. Her vatandaşımız gibi o acıyı hepimiz yüreğimizde hissettik.” dedi. Trakya Üniversitesinin ilk andan itibaren “Biz ne yapabiliriz?” diye düşünerek hızla ve koordineli bir şekilde harekete geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gönüllülere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaraları sarmak için gönüllü olarak gayret gösterdiniz…”
“Evde çocuklarını, eşini, anne ve babasını bırakarak, bölgeye gitmek için hiç düşünmeden ‘ben varım’ diyen ve ilk andan itibaren afet bölgesindeki çalışmalara katılan kıymetli kardeşlerimiz, sizler elinizden geldiğince yaraları sarmak için gayret gösterdiniz. Bu süreçte kurtarma ekiplerimiz altı can kurtardı. Elbistan’da kurduğumuz destek merkezimizde, günde ortalama bin kişiye sıcak yemek ulaştırdınız. Sahra hastanemiz ve gönüllü doktorlarımız afet bölgesindeki vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacını karşıladı. Bölgeye ulaştırılan yardımları ihtiyaç sahiplerine doğru koşullarda ulaştırdığımız bir sosyal marketimiz oldu. Ve en önemlisi çocuklarımızın yüzünü bir nebze de olsa güldürebilmek için bir anaokulu kurduk. Sahanın zor koşullarına rağmen elinizden geleni yaptınız. Evet, bu zamanlar zor zamanlar ama aynı zamanda rahmet kapılarının da sonuna kadar açık olduğu zamanlar. Bölgeye ulaştırdığımız her yardım çalışmasında bu bereketi birlikte yaşadık. Biz buradan sizi uğurlarken sanki kutsal topraklara uğurlar gibi uğurladık ve geri dönenleri gözü yaşlı, gönlü coşkun gördük. Gösterdiğiniz her çaba, ortaya koyduğunuz her gönüllü katkı çok kıymetliydi. Oradaki varlığınız, bir nebze de olsa gönüllerimizi rahatlattı.”
“Trakya Üniversitesi ailesi ve Türk Milleti birbirine kenetlendi.”
Trakya Üniversitesinin bu süreçte, milletimizle birlikte kenetlenerek hızla harekete geçtiğini ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Yaşadığımız bu süreçte hem üniversitemizin hem de milletimizin birbirine nasıl kenetlendiğini gördük. Adeta bir yardım yarışına dönen çalışmalardan büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Öğrencilerimizden çalışanlarımıza hep birlikte, bu büyük yardım seferberliğinin bir parçası olduk. Başta afet bölgesine giden arkadaşlarımız olmak üzere, bu çabaya ortak olan tüm çalışma arkadaşlarımız bizim için birer kahraman. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Toplantı, bölgede gönüllü olarak yardım faaliyetlerinde bulunan personelin duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından sertifikaların verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.