TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİ BASEL ÜNİVERSİTESİ BERNOULLİ EULER MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan oluşan heyet Basel Üniversitesi Bernoulli Euler Merkezine ziyarette bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Doç. Dr. Yıldırım Tuğlu ve Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz’dan oluşan heyet Basel Üniversitesi- Bernoulli-Euler Merkezi (BEZ) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fritz Nagel’i ziyaret etti. 

Nagel, Bernoulli Euler Merkezinin 2010 yılında Basel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kurulan disiplinlerarası bir araştırma merkezi olduğundan bahsetti. Nagel, merkezin temel amacının, Euler ve Bernoulli ailesinden gelen, önemli matematikçilere ve fizikçilere ait kaynak materyallerini incelemek ve bilim tarihini derinlemesine araştırmak olduğunu belirtti. Nagel, ayrıca klasik yayıncılık faaliyetlerinin dijital çağa uygun olarak aktarımına, yapılan araştırmalara ve gelecek nesillerin erişimine yönelik sundukları faaliyetlere değindi.

Rektör Tabakoğlu, Basel Üniversitesi ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sıcak karşılamalarından dolayı Dr. Fritz Nagel’e teşekkür etti.

Bu içerik 09.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 402 kez okundu.