TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN, ROMANYA BİLİMLER AKADEMİSİ BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. MİRCEA DUMİTRU’YA ZİYARET

Trakya Üniversitesi heyeti, Bulgaristan Burgaz’ın ardından Romanya’nın başkenti Bükreş’te ziyaretlerine devam etti. Heyet, Balkan Üniversiteler Birliği’nin 2022 Dönemi Başkanlığı, Bükreş Üniversitesi Rektörlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı görevlerinde bulunmuş ve halen Uluslararası Felsefe Enstitüsü Başkanlığı, Avrupa Bilimler Akademisi Üyeliği ve Romanya Bilimler Akademisi Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Prof. Dr. Mircea Dumitru’yu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyetine Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan eşlik etti. Ziyarette Balkan Üniversiteler Birliği’nin çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, göreve ilk geldiklerinden itibaren Bükreş Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurduklarını ve önemli iş birlikleri yaptıklarının altını çizerek, “Bükreş Üniversitesinin değerli eski Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru döneminde önemli iş birlikleri gerçekleştirdik ve sonrasında bu iş birliğimiz hız kesmeden devam ettiriyoruz. Kendisi Balkan Üniversiteler Birliğinin gelişmesi ve birliğin büyümesi adına da değerli katkılar sundu. Ben kendisine bize gösterdiği misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi ve Prof. Dr. Mircea Dumitru’yu 9-11 Mayıs tarihinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan “2. Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Arası Bilgi-Belge Yönetimi ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu”na davet etti.

Prof. Dr. Mircea Dumitru, Başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere Trakya Üniversitesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bükreş Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi noktasında katkı sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu içerik 06.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 188 kez okundu.