TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ BİRİMLER FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Ekonometri bölümlerinden mezun olan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.

İki ayrı program halinde düzenlenen törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Örgün Eğitim birincisi Kardelen Çelebi zorlu bir süreçle başladıkları üniversite hayatının 4 yılın sonunda nice emekler sonucu bitiriyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek süreç boyunca gerek mesleki bilgilerini gerek hayat tecrübelerini aktaran hocalarına teşekkür etti.

İktisadi Birimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler İkinci Öğretim bölümü birincisi Sinem Veli 4 yıllık üniversite hayatının aslında hayat yolculuğunun bir durağı olduğunu ifade ederek “Sevgili arkadaşlarım bugün hem 4 yılımızı hem sınav stresi ve heyecanlarımızı okul ortamımızın samimiyetini öğretim süresi boyunca yaşadığımız güzel anıların hüznünü duyuyor hem de edindiğimiz yeni dostluklar ve birbirimize kattıklarımızla yeni yollar keşfedecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi. Öğrettikleri pratik, teorik bilgilerden ve verdikleri emeklerden dolayı hocalarına teşekkür etti. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler Mezun öğrencilere Edirne ve Trakya Üniversitesindeki misafirlik süreçlerinin tamamlandığını söyleyerek “Gerçek hayatın şokuyla karşı karşıya kalabilirsiniz ama önemli olan gerçek yaşamdaki teoriyle pratiğin uyumlu bir şekilde örtüştürülmesinde ne kadar başarılı olduğunuzdur. Bunu sağladığınızda çalışma hayatlarınızda da başarılı olacaksınız. Ayrıca başarısızlıktan ve yenilgilerden de korkmayın çünkü insanlar deneyerek doğruyu öğrenirler. Bu başarısızlıkların sonucunda kendinize bir yol haritası belirlerseniz gerçek hayatta da istediğiniz hedeflere ulaşabilirsiniz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu. “ Diplomayı aldınız ne yazık ki asıl yarış bundan sonra başlıyor. Bu yüzden çok çalışmanız ve araştırmanız gerekiyor. Eskiden ‘icat çıkarma’ tabiri kullanılıyordu. Biz artık size bunun tersini yapmanızı söylüyoruz icat çıkarmanızı bekliyoruz.” diyerek mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Aydoğdu, öğrencilerin yetiştirilmesinden dolayı akademisyenleri tebrik etti.

Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere dürüstlükten, güzel ahlaktan asla vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Meslek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti.

Tören, mezun öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Bu içerik 12.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 445 kez okundu.