TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KEŞAN HAKKI YÖRÜK SAĞLIK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi.
Türkan Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen törende, öğrenciler ve ailelerin mutlulukları gözlerinden okunurken diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı.
Saygı duruşu, İstiklâl Marşı’nın okunması ve müzik dinletisinin ardından törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ve Hemşirelik bölümü birincisi İlknur Karabıyık “Kendi adıma konuşmam gerekirse 4 yıl boyunca emek vermiş olduğum sayısız uykusuz geceden sonra pes etmeyip yeniden her sınava ısrarla çalışıp sonunda başarmış olduğum şuanki konumumdan dolayı karşınızda yapmış olduğum bu konuşmanın haklı gururunu yaşıyorum. Okulumu böylesine güzel bir dereceyle bitirmemde emeği geçen aileme arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serhat Hüseyin Hemşirelik Bölümünün 132 mezun verdiğini ve mezunlarının 72’sinin kız 60’ın erkek 26 tane yabancı uyruklu mezunu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Mezunların ülkemizde bizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Hemşirelik eğitiminin temel amacı iyi hemşire yetiştirmektir. Eğitimin yaşam boyu sürdüğünü mezunlarımızın unutmaması gerekir. Her alanda olduğu gibi eğitimde de değişim ve gelişim devam etmektedir.” diyerek eğiticilerin ve eğitim verilenlerin bunun farkında olması ve bu gelişimin yerel ve evrensel etik değerler altında bireylerin ve kurumların bunun bilincinde olmasının bu duruma uyum göstermesi gerektiğini söyledi. Bu yüzden eğitim programlarını sürekli güncellediklerini vurguladı. Mezun öğrencilere verdikleri emeklerden dolayı tebrik etti.
Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere başarısızlıktan asla korkmamaları gerektiğini ve denemekten asla vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Meslek hayatlarında başarı olmalarını temenni etti.
Açılış konuşmalarının ardından tören, mezun öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Bu içerik 04.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 182 kez okundu.