TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Her yıl geleneksel olarak Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen öğrenci toplulukları buluşmasına bu yıl da yoğun ilgi gösterildi. 110’u kültür, 20’si spor olmak üzere toplam 130 öğrenci topluluğunun stant açtığı etkinlikte öğrenciler faaliyetlerini anlatma fırsatı buldu.
Trakya Üniversitesi Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Mustafa Tan, dekanlar, müdürler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, üniversitelerin sadece laboratuvar ve derslerden ibaret olmadığını, gençlerin kişisel gelişimlerinde sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının da önemli olduğuna değinerek “Bu topluluklarda edindiğiniz tecrübelerle bu aziz millete hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Barışı, sevgiyi, dostluğu anlatın ve yaşayın.” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, öğrencilerin derslerdeki başarıları kadar sosyal yönlerinin de gelişiminin önemli olduğunu ve bu yöndeki gelişimlerinin ders yeterlilik değerlendirilmesine eklenmesinin gerekli olduğunu ileri sürdü.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise öğrencilerle beraber olmanın değerli olduğunu belirtti. Akın, Edirne’de gençlerden oluşan bir meclis oluşturulmasını ve kararların alınmasında gençlerle iş birliği yapılmasını önerdi.
Edirne Valisi Yunus Sezer, projelere valilik olarak destek verdiklerini vurguladı. Sezer, toplulukların geliştirilmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek bu doğrultuda Teknofest’te birçok başarı elde edildiğinden bahsetti.
Açılışta ayrıca öğrenci etkinlikleri izlendi ve stantlar gezildi. Öğrenci Toplulukları Buluşma Etkinliği 3 gün devam edecek.

Bu içerik 15.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 192 kez okundu.