TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETTEN BADEN-WUERTTEMBERG COOPERATIVE STATE ÜNİVERSİTESİ- LÖRRACH (DHBW) ZİYARETİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Doç. Dr. Yıldırım Tuğlu ve Öğr. Gör. Dr. Nurgül Sarsılmaz üniversiteler arası iş birliklerini güçlendirmek üzerine yapılan ziyaret kapsamında 25 Haziran 2024 tarihinde Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi- Lörrach Rektörü Prof. Dr. Gerhard Jager’i ziyaret etti.

Ziyarette Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi- Lörrach Rektör Yardımcısı Prof. Johannes Kern, Lörrach Uluslararası Derneği Başkanı ve DHBW- Lörrach öğretim üyesi Prof. Dr. Sebastian Feichmair ve Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Philipp Schließer de yer aldı. Rektör Prof. Dr. Gerhard Jager Trakya Üniversitesi heyeti için hazırlanan üç günlük programdan ve Nisan ayında Trakya Üniversitesine gerçekleştirilen ziyaret sonrası atılan adımlar ve hususlar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, Jager çok kısa zaman içerisinde uzun yol ve bağlantı noktaları kurulduğuna ve Lörrach toplantısı sonrası da yeni adımların atılmasının çok olası olduğuna dikkat çekti.

Rektör Tabakoğlu da Lörrach’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversiteler arası ikinci toplantının en kısa zaman içerisinde gerçekleştiğini ifade etti. Tabakoğlu, üniversiteler arası iş ortaklığının güçlenerek devam etmesi yönünde temennilerde bulunarak, kurulan bağlantılar ile ilişkilerin daha ileriye ve sağlam zemine taşınabileceğini belirtti. Tabakoğlu, Edirne Valisi Yunus Sezer’in de önem verdiği projelerden biri olan İpsala Sanayi Bölgesine ilişkin adımlardan bahsederek, ayrıca Balkanlarda Üniversitelerle ortak Teknopark projelerinin gerçekleştirildiğini, benzer bir uygulamanın da DHBW ile yapılabileceği noktasında teklifte bulundu. 

Rektör Yardımcısı Prof. Johannes Kern ise Trakya Üniversitesi ziyaretleri sonrası ele alınan hususlara dikkat çekerek, öğretim üyesi değişimi, İpsala Sanayi bölgesindeki olası iş birlikleri ve Mühendislik Fakültesi ile ortaklık gibi noktalara değindi. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Avrupa ve dünya standartlarında olduğunu, DHBW Lörrach sağlık hizmetleri ve disiplinler arası sağlık hizmetleri alanlarında ortak çalışma faaliyetlerine dair bu üç günlük program kapsamında ziyaretler ve görüşmeler yapılacağını ve bu alanlardaki iş birliklerini ilerletmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Prof. Kern, Sürdürülebilir Turizm bağlamında temasların yapıldığını, Bilgi Yönetimi, Mimarlık Fakültesi bağlamında gerçekleştirilmesi planlanan akademik değişim, muhasebe alanında gerçekleştirilmesi planlanan konferans ve Şehir Orkestrası oluşturulması yönünde olası çalışmaları dile getirdi.

Bu içerik 08.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 298 kez okundu.