TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, WEBOMETRICS DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA TÜRKİYE’DE 50. SIRADA YER ALDI

İspanya merkezli büyük bir araştırma kuruluşu olan İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) tarafından her yıl gerçekleştirilen Üniversitelerin Web Sıralamalarında, web sayfalarının içerik hacmi, etki, şeffaflık, yayınların aldığı dış bağlantılardan alınan puanların sonucuna göre Dünya genelinde 30 binden fazla üniversite değerlendiriliyor. Cybermetrics Lab tarafından yürütülen değerlendirmenin amacı akademik çalışmalar yapan kurumların varlığını artırmak, üniversitelerin web teknolojilerindeki gelişmeleri kullanım düzeylerine göre kıyaslamaktır.

Trakya Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına göre 2023 yılı itibariyle Türkiye’de 50. Dünya genelinde ise 2168. sıraya yerleşerek yeni bir başarıya ulaştı.

Üniversitelerin web teknolojilerindeki uyumlarına göre en büyük sıralamayı yapan The Ranking Web, dünya genelinde üniversiteleri bağımsız bir şekilde ve altı aylık aralıklarla değerlendirmektedir. Sıralama; Görünürlük (Etki), Şeffaflık ve Mükemmeliyetlik ölçütlerine göre gerçekleştiriliyor. Puanlamada Görünürlük %50, Şeffaflık %10 ve Mükemmelliyetlik %40 etkiye sahiptir.

Webometrics tarafından açıklanan son listeye göre Trakya Üniversitesi sıralaması değerleri şu şekildedir;

• Webometrics Şeffaflık Kategorisi'nde, dünyada 1328.

• Mükemmeliyet Kategorisi'nde, dünyada 2740.

• Görünürlük (Etki) Kategorisi'nde, Dünyada 3453.

Webometrics dünya sıralaması için: https://www.webometrics.info/en/world,

Avrupa sıralaması için: https://www.webometrics.info/en/Ranking_Europe

Ülke sıralaması için: https://www.webometrics.info/en/Europe/Turkey

Bu içerik 21.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 826 kez okundu.