TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Türk milletinin cesaretini tüm dünyaya gösteren 15 Temmuz’un, 8.yılında Trakya Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” özel programı gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi’ndeki programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Devlet Konservatuvarı Balkan Müzik Topluluğu tarafından kahramanlık türküleri seslendirilirken, Türk milletinin, hain darbe girişimine karşı sergilediği azim ve kararlılığı yansıtan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” temalı fotoğraf sunumu gerçekleştirildi.

Program kapsamında İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alim Emin Yusufoğlu “FETÖ Yapılanmasının Orta Asya Türk Dünyasındaki Ayak İzleri” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Sovyetler Birliğinin yıkılmasının FETÖ için yeni bir yükselme dönemi olduğunu, bu dönemde FETÖ okullarının ilgi gördüğünden bahseden Yusufoğlu, “ Yapılanma, Türkiye’de ve Sovyetler Birliğinden ayrılan ülkelerde başta eğitim olmak üzere, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik alanlarda büyük bir yapı oluşturmaya çalışmıştır. FETÖ, okullar ve kültür merkezleri vasıtasıyla bu coğrafyada hem siyasi- bürokratik hem de ekonomik etkilerini yaymaya çalışmıştır.” dedi.

Sağlıklı din eğitiminin öneminden bahseden Yusufoğlu, devletin verdiği din eğitiminde önemli yol katedildiğini ve bu sayede insanların manevi duygularının kullanılması sonucu dinin suistimal edilmesinin önüne geçildiğinden bahsetti.

Trakya Üniversitesi yönetimi ve senatosu ile akademik ve idari çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk milletinin büyük bir cesaret örneği göstererek demokrasiye sahip çıktığını ve hain darbe girişimini önlediğine değindi. Tabakoğlu, “15 Temmuzda korkusuzca kendini feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, onların bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini korumaya ve uğruna can verdikleri değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz Şehitler Yolu’nda Yürüyüş ve Şehit Ömer Halisdemir Çeşmesi’nde Dua

Balkan Kongre Merkezindeki programın ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi mensupları, 15 Temmuz Şehitler Yolu’nda yürüyüş gerçekleştirerek, Şehit Ömer Halisdemir Çeşmesi’nde, şehitler başta olmak üzere ülkemizin birlik ve beraberliği için dualar etti.

Şehit Ömer Halisdemir Çeşmesi’nin önünde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bugün 15 Temmuz’u ve ülkemizi bir iç savaştan, parçalanmaktan kurtaran 251 şehidimizi hatırlamak için buradayız.” diyerek şehitlerimizi rahmetle andığını söyledi. Ömer Halisdemir’in, ölüme gideceğini bile bile ülkeyi karanlıktan kurtarma uğruna büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade eden Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak O’nun adını “Ömer Halisdemir Çeşmesi” ile yaşattıklarını söyledi.


Bu içerik 22.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 620 kez okundu.