TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “ADVANCED VOLLEYBALL EDUCATION AS A + FOR SOCIAL INCLUSION FİNAL KONFERANSI” DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin ev sahipliği yaptığı Advanced Volleyball Education as a + for Social Inclusion-Final Konferansı gerçekleştirildi.
Konferansa Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Voleybol Federasyon Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve birçok ülkeden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Voleybol Uzmanlık Dalı öğrencileri ise hem konferans salonunda hem de 75. Yıl Spor Salonunda gönülü olarak görev aldı.
Voleybol Federasyon Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş konuşmasında 2 yıldır yürütülen projenin sonuna gelindiğini söyledi. Ortak kurumlardan bahseden Aslandaş “Advan+Age projemiz 5 kurum tarafından ortak yürütülmektedir. Bu kurumlar, Türkiye Voleybol Federasyonu, İtalya Voleybol Federasyonu, Ankara Üniversitesi, Yunanistan’da Fix in Art ve Almanya’da SGRIM’dir.” dedi. Bu projenin temel olarak voleybolun farklı sosyal kesimlerden gelen gençler arasında birleştirici, dayanışmayı arttırıcı, kendi kişisel gelişimlerini hızlandırıcı bir rol oynadığı üzerine olduğunu ve bunu yaparken sadece spor alanı içinde kalmayarak çevre bilinci geliştirilmesine katkı sağladığını söyledi. Aslandaş ayrıca, sağlıklı yaşam temel prensipleri üzerine de birtakım çalışmalar ve atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade etti. Aslandaş, çağın teknoloji çağı olduğunu dikkate alarak voleybol sporunun bu teknolojiyle kullanılarak öğretilmesine ilişkin olarak temel bir eğitim öğretim planlaması yapıldığını ve voleybolu merak edenlerin başvurabileceği temel bir kaynak olarak voleybol sözlüğü hazırlandığını belirtti. Sporun insanlar arasındaki etkileşimi güçlendirdiğini vurgulayan Aslandaş “Bugün burada hem projemizin geldiği noktada teknik tartışmaları yaparken hem de Yunanistan Almanya ve Türkiye’den gelen genç arkadaşlarımızın birlikte şenlik havasında voleybol oynamasını sağlayacağız. Biz bu projeyle genç arkadaşlarımıza sporun, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen, her türlü ayrımcılık içeren unsurların dışında bir olgu olduğunu, spor sayesinde ırkların, sınırların, cinsiyetlerin bir önemi olmadan kardeşlik ve dayanışma içerisinde yürütülebileceğini anlamalarını amaçlıyoruz.” diyerek bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bu projenin üniversitemizde ev sahipliği yapılmasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu projeyle birlikte sporun barış ve dostluğu pekiştireceğini görüyoruz ve bu projelerin öğrencilere örnek olacağını düşünüyoruz.” dedi ve projenin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ardından konferans, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da katıldığı Türkiye-Yunanistan arasında oynanan voleybol müsabakası ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Avrupa Birliği Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı’na, Erasmus+ Gençlik Programı 2022 teklif çağrısı kapsamında gerçekleştirilen proje ile dezavantajlı ve nispeten avantajlı gençlerin bir arada gerçekleştirecekleri voleybol aktivitelerinin yanı sıra çeşitli çevreci, eğitici ve kültürel aktiviteler ile gençler arasında sosyal bütünlük sağlanması ve akranları arasında “dezavantajlı” gençlerin önündeki engellerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.
Proje ile ayrıca, voleybolun gençler arasında eşit fırsatlar yaratmak için bir içerme aracı olarak önemini vurgulamak, dezavantajlı gençlere aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzı kazandırmak, gençlerin kariyer yollarında farkındalıklarını artırmak ve bu yolda kullanabilecekleri becerileri voleybol aracılığıyla kazanmalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Bu içerik 02.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 129 kez okundu.