TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE 16. ULUSAL FEN VE MATEMATİK EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin ilk büyük bilimsel etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Eğitim Fakültesi tarafından "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Nitelikli Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi" temasıyla düzenlenen 16. Ulusal Fen ve Matematik Eğitimi Kongresi, 04 Eylül 2024 tarihinde saat 09.30 da Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, çok sayıda davetli ve katılımcının hazır bulunduğu kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır, Osmanlı Devleti'ne neredeyse bir asır başkentlik yapmış Edirne’mizin zengin tarihi ve kültürel dokusunda katılımcıları ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, kongrenin, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında fen ve matematik alanlarında eğitimin katkısını vurgulamak için büyük bir fırsat sunmakta olduğunu söyledi.

Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” konulu bir konuşma yaptı. Eğitim fakültelerinin ve mesleki eğitimin toplum için önemine değinen Selvi, ülkemizin öğretmen yetiştirme konusunda çok önemli bir tarihsel geçmişe, akademik birikime ve deneyime sahip olduğunu vurgulayarak, öğretmenliğin eğitim-öğretim faaliyetlerinin merkezinde yer alan ve sürekli yenilenmeyi gerektiren bir alan olduğunu kaydetti.

Daha sonra konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, 32 yıldır devam eden köklü bir kongrenin 16.sının üniversitemizde düzenlenmesinden büyük bir onur duyduğunu belirterek, bu yılki kongredeki farklılıklara dikkat çekti ve ulusal bir kongrenin, uluslararası katılımcılarla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer de sempozyumda bir konuşma yaptı. Konuşmasına 32 yıldır devam eden bu kongreye emek veren akademisyenlere teşekkür ederek başlayan Vali Sezer, dünya tarihinde fen bilimlerinin her zaman ön planda olduğunu, Sanayi Devrimi ile beraber fen bilimleri ve matematiğin dünyanın merkezine oturduğunu ve onun üzerine inşa edildiğini söyledi. Sezer, ayrıca sürdürülebilirliğin önemine değinerek “Sürdürülebilir Kalkınma” nın kongre başlığında olmasının değer taşıdığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra kongreye katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketleri verildi.

1500’den fazla kayıtlı araştırmacı ile 800’e yakın bildiri başvurusuyla tarihi bir katılıma ulaşan kongreye 600’den fazla bilimsel çalışma sunulmak üzere kabul edilmiş olup bu çalışmalar 4 gün boyunca 16 salondan sunulacaktır. Trakya Üniversitesi bu sempozyumda 581 sözlü bildiri, 16 çalıştay, 7 poster bildiri, 1’i davetli olmak üzere 5 panel ve 3 çağrılı konuşma ile yer alırken, Edirne Valiliği Balkan İş Birliği Platformu aracılığıyla Yunanistan Batı Trakya’dan soydaş öğretmenler de katılıyor.

Bu içerik 04.09.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 1262 kez okundu.