TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

“12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” kapsamında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Hemşireler Günü Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yükseloğlu, Hemşirelik Hizmeti Müdürü Öğr. Gör. Saadet Elmas, Yoğun Bakım Koordinatörü Hem. Sunel Temürlenk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun Bakım Koordinatörü Hem. Sunel Temürlenk, “Pandemi Sürecinde Biz” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi hastanesi hakkında da bilgi veren Temürlenk, hastanenin toplam 1042 yatak kapasitesi ve 119 yoğun bakım yatağı ile ülkenin birçok farklı alanlarından gelen hastalara sağlık hizmeti sunulduğunu, aynı zamanda Balkan ülkelerinin sağlık ihtiyaçlarını karşılamada cazip bir noktada olduğunu ifade etti. Ayrıca pandemi süreci hasta kabul sayılarına da değinen Temürlenk, kabul yeri olarak Pandemi Polikliniğinin 2020 yılında 3344, 2021 yılında 12821, 2022 yılında 6604 hasta kabulünü sağlamış olduğunu; Pandemi Yoğun Bakım Ünitesi olarak hizmet sunan Solunum Yolları Yoğun Bakım Ünitesi’nin ise 2020 yılında 210, 2021 yılında 463, 2022 yılında 285 hasta kabulü sağladığını belirtti.

Temürlenk “Bu salgında olduğu gibi her felekatte görevlerini yerine getiren her mücadeleyi büyük bir özveri ve fedakârlıkla sürdüren başta hemşire arkadaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız.” diyerek sunumunu sonlandırdı.

Temürlenk’in sunumunun ardından “Perde Arkası” adlı video izlendi.

Hemşirelik Hizmeti Müdürü Öğr. Gör. Saadet Elmas konuşmasında, hemşirelerin meslek hayatında karşılaştığı zorluklara değindi ve yeni hemşire adaylarına önerilerde bulundu.

Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Covid-19 döneminde tüm sağlık çalışanlarının gösterdiği büyük emeğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bir daha böyle bir pandemi yaşanmaması temennisinde bulundu. Hemşirelerin sağlık ordusunun vazgeçilmez kıymetlileri olduğunu ifade eden Taş, Hemşirelik Haftası’nı kutlayarak konuşmasını bitirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer hemşireliğin insanlığın en eski mesleklerinden biri olduğunu ve tarihin derinliklerine uzanan kutsal bir görev olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Zafer “Her gün milyonlarca hemşire insanların sağlık ve refahı için özveriyle çalışmakta ve bu yolda önemli bir rol üstlenmektedir. Hemşirelik sadece bilgi ve beceri gerektiren bir meslek değildir. Aynı zamanda insanlık, merhamet ve özveri gerektirir.” dedi. Zafer, konuşmasını hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek bitirdi.

Kurumda 25. yılını doldurmuş hemşirelere plaket verilmesiyle tören sona erdi.

Bu içerik 16.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 346 kez okundu.