Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve beraberindeki heyet, Ankara’ da bulunan Mesleki Yeterlilik Kurumunu ziyaret etti.
İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehpare Saka Melen, Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Işıl Çetintav ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Türker Bakdemir’den oluşan heyetin katıldığı görüşmelerde, kalite güvencesini sağlayan akademik programlarımızın Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanmaya hak kazanma süreci detaylı şekilde ele alındı. Bu süreçte, TYÇ logosunun yükseköğretim kurumları için taşıdığı öneme, logonun programlara kazandırdığı ulusal ve uluslararası tanınırlığa, şeffaflığa ve kalite güvencesine katkılarına dikkat çekildi. Üniversitemizin halihazırda TYÇ logosunu almaya hak kazanmış programlarının yanı sıra, diğer programların da bu sürece dâhil edilmesi yönünde gerekli adımların atılması konusunda fikir birliğine varıldığı görüşmede, kalite güvencesi odaklı çalışmaların Üniversitemiz genelinde yaygınlaştırılması ve hızlandırılması amacıyla bir yol haritası oluşturulması yönünde değerlendirmeler de yapıldı.
Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile iş birliği çerçevesinde, Mikro Yeterliliklerin oluşturulması süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulunularak bu alanda Üniversitemizin sağlayabileceği katkılar ve üstlenebileceği roller görüşüldü. Mikro Yeterliliklerin, özellikle bireylerin belirli alanlardaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgelendirmeye yönelik esnek ve hedef odaklı yapısı sayesinde, hayat boyu öğrenmeyi destekleyici önemli araçlar olduğu vurgulandı.
Bununla birlikte, hem Üniversitemiz bünyesinde hem de bölgesel düzeydeki sektörlerin ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi yetkilendirme süreci de kapsamlı şekilde değerlendirilerek sınav ve belgelendirme süreçleriyle ilgili yapılan sunumlar ve teknik bilgilendirmeler doğrultusunda, Üniversitemizin bu alanda yetkilendirilmiş bir merkez olarak faaliyet göstermesi amacıyla gerekli altyapı, insan kaynağı ve organizasyonel hazırlıklara başlanmasına karar verilmiştir. Bu adımın, Üniversitemizin nitelikli işgücüne katkı sunma misyonunu daha da güçlendireceği düşünülmektedir.