TÜB ARKEOLOJİ, TARİH VE SANAT TARİHİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “Arkeoloji, Tarih ve Sanat Tarihi Buluşmaları” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleşti.

Trakya Üniversitesi ve birliğe üye üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, açılışta yaptığı konuşmada üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, toplum yararına bilimsel araştırmalar yürütmek ve çeşitli hizmetler sunmak gibi temel misyonları bulunduğunu belirterek, “Üniversitelerin tarihinde ve bilim tarihinde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlere İlişkin tartışmaların ne kadar köklü ve kapsamlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü sosyal bilimler ve fen bilimleri uzmanlık alanlarına göre olguya, nesneye, inceleyeceği konuya farklı pencerelerden, farklı bakış açılarıyla bakıyorlar. Biz sosyal bilimciler tarihçi, filolog, arkeolog veya sanat tarihçisi olabiliriz. İnsanlığın, toplumun, çalıştığımız bölgenin tüm geçmişine yönelerek, bu alandaki somut ve somut olmayan insanlığın mirasını ortaya çıkarmaya çalışmak ve bugüne taşımak bizim sorumluluk alanlarımız içerisinde yer alıyor. Bugün burada Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanlarında konunun uzmanları bir araya geldi. Trakya Üniversiteler Birliği paydaşları olarak etkinliğin verimli geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Kalkan’ın üstlendiği ve Arkeoloji ile Sanat Tarihi alanında çok sayıda uzmanı bir araya getiren etkinlikte “Perinthos Kazıları”, “Edirne Yeni Saray Kazıları”, “Khersonesos Thrakia’da İnşa Edilen Savunma Yapıları”, “Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Balıkesir Geleneksel El Sanatları”, ““Çanakkale Prehistorik Dönem Arkeolojik Yüzey Araştırması (Capas) 2022: Bayramiç ve Çevresi”, “Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi Müzesi’ndeki Bizans Dönemi Haçlarından Örnekler”, “Eskiçağ’da Balıkesir”, “Kyzikos Antik Kenti Arkeolojik Kazı Çalışmaları 2022”, “Çanakkale Merkez, Ezine ve Bayramiç İlçeleri 2022 Yılı Yüzey Araştırması” ve “Bursa Şahadet Camii Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Turan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Güzel, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Bataray, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feride İmrana Sıddıkı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Türk, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Yaman, ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eser Çalıkuşu bilimsel katkı sunan akademisyenler oldu.

Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bu içerik 05.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 295 kez okundu.