Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), Edirne’nin meşhur tava ciğerini ustalar eşliğinde uygulama mutfağı ile buluşturdu. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ile bir araya gelen Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in işletmecisi Bahri Dinar ve tava ciğeri ustası Uğurcan İmrak, okulun uygulama mutfağında ciğer kesme ve pişirme dersi verdiler.
Kehribar Gibi Sarı, Kelebek Kadar Hafif
Edirne tava ciğerinin mutfak geçmişine dair gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından etkinlik, ciğerin temizlenme ve doğranma aşamaları hakkında yapılan sunum ve uygulama ile sürdü. Eğitim etkinliği Usta Bahri Dinar’ın deyimiyle “Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif” Edirne ciğerinin usulüne uygun biçimde pişirilmesi ve özel sunum tabağının hazırlanmasıyla tamamlandı.
Eğitim Sonrası Öğrencilere İkram Yapıldı
Tava ciğeri pişirme eğitiminin ardından hazırlanan ciğerler öğrencilere ikram edildi. Ciğer ikramı sırasında Edirne SBMYO akademik ve idari personeli de uygulama mutfağında hazır bulunarak Edirne’nin eşsiz lezzeti tava ciğerin tadına baktı.